Då var det söndag igen. Johan och Sebastian har plöjt igenom veckans alla låtar och listar här några av sina favoriter. Med andra ord hittar du här 10 grymma poplåtar att fylla din spellista med.

Covered PSB

Sebastians Popfavoriter

Calvin Harris + Justin Timberlake + Halsey + Pharrell – Stay With Me

Funken är här för att erövra listorna igen! Det må ha gått fem år sedan förra upplagan av Funk Wav Bounces kom men soundet kan inte landa mer rätt i tiden. Tredje singeln från Calvins platta heter Stay With Me och är inget annat än en omedelbar hit. Jag lever för den här ljudbilden! 

Ellie Goulding + Big Sean – Easy Lover

Världskänd men samtidigt ett ansikte som man inte känner igen på gatan. Så har Ellie blivit beskriven tidigare. I min värld är hon en klockren stjärna som har levererat otroligt många kompetenta poplåtar. Efter giftermål och graviditet är hon nu tillbaka för att aspirera för pop-tronen. Fortsätter sångaren leverera på samma nivå som Easy Lover känns det som att kronan kan bli hennes. 

Mabel – Crying on the dance floor

Vi ska inte gråta på dansgolvet! Det är uppmaningen Mabel sänder på singeln Crying on the dance floor. Nostalgin är påtaglig och ljudbilden inriktar sig på klubben. Denna svenska pop magnat skämmer sannerligen bort oss med lysande pop varje gång hon släpper något. 

5 Seconds of Summer – BLENDER

Det är något alldeles unikt med Luke Hemmings sångröst. Den har ett så utpräglat ID att man omedelbart hör att det är han. Efter solodebut är artisten nu återigen tillbaka med bandet som så många älskar. Den här gången heter låten BLENDER och talar om att åka runt i en emotionell blender. Ja, ibland kan det väl helt klart kännas som att man hackas upp inifrån av alla känslor. 

Isle Of You – Coming Down

Tjejerna är tillbaka! Sist golvade de mig med Cool Without You den här gången trillar jag av stolen när duon levererar ytterligare en nivå genom singeln Coming Down. Det är popigt, glatt och för till viss del tankarna till Wilson Phillips hit Hold on? Helt klart en av veckans bästa singlar.

Johans Popfavoriter

Grant Knoche – Icarus

Efter att ha kommit fyra i American Song Contest samt kommit ut som bi släpper Grant Knoche sin mest medryckande och dansanta låt någonsin. På Icarus mixar sångaren in grekisk mytologi i texten och ger oss en given hit.

Shears – Carbon copy

Shears vill inte vara en karbonkopia på nya singeln Carbon copy. Det är hon definitivt inte när vi här får synthig och medryckande pop som passar perfekt för det med poppiga dansgolvet – eller spellistan för den delen.

Sir Boyfriend – Courage

Jag fick starka George Michael-vibbar när Sit Boyfriend släpper sin starkaste poplåt til dagens datum. Snygg retrodoftande pop med insiktsfull text.

SCALA – Rädd

Mörk och suggestiv känsla mixas med galet snygg synthproduktion och vemodig sång när SCALA släpper ännu ett popmästerverk. Ett måste för alla som älskar Kent och vill ha de där mörka och synthiga låtarna som ändå är kommersiellt gångbara.

Rose Gray – Cupid

Men jag älskar ju denna stil på låtar. Housepiano, 90-talsbeat och stark popmelodi. Härligt medryckande poplåt som sätter sig på skallen efter första lyssningen. Lycka!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011