Organiskt driven indiepop med hjärta, själ och kropp. Så skulle jag vilja beskriva Villa Rivercats EP Live at Sunnanhed. Med rötterna i folkrock trollbinder de lyssnaren med skimrande gitarrer och högt flygande stämsång. Helheten känns tidlös och är respektfull gentemot genrens arv, men visar även vägen in i framtiden.

Apple Music

Uppmärksammade av internationell medier som Clash Magazine är gruppen inget nytt namn på folks läppar. Deras debutplatta Days and Weeks and Hours hyllades flitigt av diverse kritiker. Nu är de återigen redo att erövra indie-scenen i både Sverige och världen. Detta görs med en grym fingertoppskänsla för ömsinta melodier och träffsäkra texter.  

Live at Sunnanhed spelades in under ett fyra dagars residens i en ombyggd lada i Sunnanhed utanför Rättvik. Bandet valde aktivt att gå från traditionell inspelning i studio till att spela in live. Ett val som vi tydligt hör löna sig på den aktuella samlingen. Det känns rått, ärligt och opolerat på ett sätt som gör att gåshuden reser sig. Ladan säger bandet gav ett fantastisk rumsljud och skapade en unik atmosfär. Håller helt med!

“Med det här albumet är vi nära känslan av att stå på scen. Det är inte felfritt eller perfekt, men ärligt och äkta – bara vi och våra instrument. För oss handlar allting om det som uppstår mellan oss när vi spelar tillsammans, det känns som att vi knäckt en kod genom att spela in på det här viset.”

Villa Rivercat
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.