Tillsammans med en kör av 90 röster släpper Linnea Andersson den upplyftande och hoppfulla singeln Tillsammans. En låt som fokuserar på att bevara vår jord och stoppa klimatförändringarna som hotar de yngre generationerna. Så med låten får vi ett hopp om en bättre morgondag för främst våra barn.

Popmuzik Lover Patreon

Jag bad Linnea berätta lite mer om sig själv och låten i denna intervju.

Så lite kort, vem är Linnea Andersson? 

Jag, Linnea, är en glad och energirik tjej som vill förmedla detta med sin musik. Jag kommer från en lite by som heter Bräkne-Hoby och är nu 18 år. Jag älskar att stå på scenen, sjunga och dansa. Dans är något som jag hållt på med lika länge som musiken och verkligen gillar att göra. Bäst är när jag får kombinera båda två. 

Några artister som inspirerat dig mycket igenom åren och på vilket sätt? 

Jag gillar väldigt många olika artister och har nästan lite svårt att sätta ut en idol. Jag lyssnar och gillar Zara Larsson, Dua Lipa och Little Mix väldigt mycket. Det alla är riktiga power-tjejer och några som jag ser upp till. 

En låt som förändrade ditt liv. 

Jag har tyvärr ingen låt som förändrat mitt liv utan gillar väldigt många olika låtar. Jag brukar lyssna hej vilt i olika stilar, allt från hiphop till dansband. Men jag har alltid velat hålla på med popmusik och den stil som lyssnats mest på. 

Jag förstår att musik är en stor passion. Men vad brinner du för vid sidan om musiken?

Utöver musik lägger jag mycket tid på att dansa. Dansa har jag gjort sen jag var väldigt lite och jag älskar det fortfarande lika mycket. Jag dansar mycket disco dans och jazz. På helgerna är det danstävlingar och då är det disco som gäller. Glitter, stora tofsar och massa bling. Utan dansen vet jag inte vad jag skulle göra. Jag skulle nog varit som en galen kattunge och rivit i gardinerna. Det är så skönt att få dansa ut all energi och kommer hem till att känna den glädje man får av att dansa och träna. 

Du pluggar just nu. Vad är planen efter gymnasiet? 

Efter gymnasiet vill jag flytta upp till Stockholm och jobba på min musik. Jag har alltid gillat den staden och uppleva storstadslivet lite mer och musiken är något som jag verkligen vill hålla på med på heltid efter skolan sen.

Du släpper låten Tillsammans idag, där du belyser klimathotet. Hur ter sig klimatångesten för dig? 

När jag började högstadiet var klimatet en ständig fråga och tanke i mitt huvud. Hur lång tid har vi kvar? Kommer jag kunna leva hela mitt liv på denna planet? Dessa tankar snurrade i mitt huvud KLIMATÅNGERST. 

Vad anser du vi kan göra för att tillsammans hjälpas åt att bromsa utvecklingen mot en förstörd planet? 

Vi tänker kanske att allt ansvar ligger hos de högt uppsattas händer. Men det gör det inte. Det ligger i dina och mina händer med. Som att vi handlar för mycket, slänger för mycket, kör för mycket Vi måste bli bättre på att leva på ett mer hållbart sätt. 

Hur föddes idén till låten Tillsammans och vilket budskap vill du förmedla med låten? 

Jag ville köra en svensk låt och ville att den skulle få ett syfte, då blev det om klimatet. Tillsammans är en låt som att en person inte kan göra allt men alla kan göra lite. Jag vill att man ska få en känsla av att vilja göra skillnad. En ork att verkligen försöka göra små ändringar som tillsammans med andra gör skillnad. För visst vill du att kommande barn, den framtida generationen ska få leva lika fint liv som du. <3

Du har en kör med 90 elever är med. Hur lyckades du få till det? 

Det var Ditte Lindbom som är låtskrivare o producent som tog kontakt med skolor i Stockholm för att fråga om de var intresserade av ett samarbete vilket två skolor var. Utsäljeskolan och Kondradsbergsskolan och då blev det totalt 90 medverkande elever. 

Vad ser du fram emot de kommande månaderna? 

De kommande månaderna ser jag fram emot att få fortsätta jobba på musiken. Sommarlovet är snart här och då kommer jag åka ut på spelningar och få träffa min publik vilket jag tycker är helt underbart. Fortsätta skriva lite eget och jobba mig fram till några låtar som jag gillar. Jag längtar också till att få hänga med mina vänner under sommaren och ha det allmänt gött. 

Här kan du även se en bakomfilm om arbetet med låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011