Pianisten, sångerskan och låtskrivaren Beth George fördjupar sig i sina egna upplevelser på nya singeln Leaning On. Här delger hon ett kärleksbrev till låtskrivande och den kreativa processen.

DOLBY ATMOS

Leaning On är en låt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, främst för att när jag skrev den kände jag både en vändpunkt i mitt personliga liv och i mitt låtskrivande. Jag insåg att att skriva musik var mitt sätt att bearbeta saker så det var så jag konstruerade verserna. Från att vara helt i mörkret med mina känslor till att sakta reda ut dem med låtskrivande.”

Beth George

Soundet bär alltid på sårbarhet men med en starkt lysande stolthet. George använder sina tankar kring mental hälsa för att dra djupa känslor som en musa för sitt låtskrivande. Hon hämtar inspiration från Bristols 90-tals Trip Hop-scen som flirtar med akter som Massive Attack och Portishead instrumentering. Organiska ljud smälter samman med synthpads och reverb-effekter som visar upp hennes briljant sångprestanda.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011