Pianisten, sångerskan och låtskrivaren Beth George fördjupar sig i sina egna upplevelser på nya singeln Leaning On. Här delger hon ett kärleksbrev till låtskrivande och den kreativa processen.

Nordiska Favoriter

Leaning On är en låt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, främst för att när jag skrev den kände jag både en vändpunkt i mitt personliga liv och i mitt låtskrivande. Jag insåg att att skriva musik var mitt sätt att bearbeta saker så det var så jag konstruerade verserna. Från att vara helt i mörkret med mina känslor till att sakta reda ut dem med låtskrivande.”

Beth George

Soundet bär alltid på sårbarhet men med en starkt lysande stolthet. George använder sina tankar kring mental hälsa för att dra djupa känslor som en musa för sitt låtskrivande. Hon hämtar inspiration från Bristols 90-tals Trip Hop-scen som flirtar med akter som Massive Attack och Portishead instrumentering. Organiska ljud smälter samman med synthpads och reverb-effekter som visar upp hennes briljant sångprestanda.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.