Vi befinner oss inför en av årets absolut största högtider och vad passar då bättre än överdoser av bjällerklang och nya jullåtar. För första gången sluter Darin upp i skaran av stämningshöjande stycken och ger oss What’s Christmas Anyway. Hans första försök är dock mindre festligt och mer vemodigt, vilket personligen är de låtar jag dras åt mest. 

”Jag kan inte börja förklara hur mycket jag älskar julen. Jag är som ett stort barn. Så jag har alltid velat skriva en jullåt och jag visste att om jag någonsin gjorde det så skulle jag vilja skriva den med Jörgen Elofsson. Som har skrivit så många fantastiska ballader för så många av mina idoler genom åren. Och för några veckor sedan träffades vi och skrev en. Den har inte de gladaste texterna men jag tror definitivt att många människor kan relatera till den. Jag hoppas ni tycker om den! Om inte, finns det alltid Mariah.”

Darin

Vill vi har upptempo och dans runt granen uppmuntrar alltså Darin till All I Want For Christmas. Men så illa är inte hans egna What’s Christmas Anyway. Liksom alltid finns den innerliga känslan i artistens röst och här omsluts han av stråkar, gospel-kör och kyrkklockor som klingar i moll. 

Nu har även musikvideon till What’s Christmas Anyway släppts. Här får vi följa Darin i ett magiskt vinterlandskap kring Ishotellet i Jukkasjärvi. Det är Fanny Reinbring som står för regin och Oscar Xavier Holmgren som skött kameran.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.