Efter singlarna Ingen tid och Varberg, som handlar om småstadslivet och om hur det mesta blir vackrare när man får distans och som även är CEDERs hemstad, är det nu dags för artisten att släppa EP:n Distans. Titeln kommer från att låtarna är skrivna när sångerskan bott i andra städer och med det haft distans från förhållande, familj och hemstad.

Apple Music

EP:n inleds med den vackra Dum och efterklok. Här sjunger CEDER om när man försent inser vad man har och sumpat sin chans. Med skör röst sjunger sångerskan om hur ensamheten får henne att sakna den andra personen ännu mer och hur valen man tog kanske inte var de rätta.

Andra spåret är den mer upplyftande hyllningslåten Syster. En låt som borde få alla syskon att känna igen sig mellan bråk och kärlek. Att vad för dumt man än gör så är man alltid där för varandra.
Den sista av de tre nya låtarna på EP:n är Fastnat emotionella om när livet går på repeat och man vet att det är dags att bryta mönster för att må bättre.

CEDER har tidigare släppt en del singlar på engelska innan artisten nu växlat om till svenska med nya EP:n. En EP som hon skrivit och producerat själv.
Du hör resultatet av den distans CEDER haft här nedan.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.