Efter singlarna Ingen tid och Varberg, som handlar om småstadslivet och om hur det mesta blir vackrare när man får distans och som även är CEDERs hemstad, är det nu dags för artisten att släppa EP:n Distans. Titeln kommer från att låtarna är skrivna när sångerskan bott i andra städer och med det haft distans från förhållande, familj och hemstad.

EP:n inleds med den vackra Dum och efterklok. Här sjunger CEDER om när man försent inser vad man har och sumpat sin chans. Med skör röst sjunger sångerskan om hur ensamheten får henne att sakna den andra personen ännu mer och hur valen man tog kanske inte var de rätta.

Andra spåret är den mer upplyftande hyllningslåten Syster. En låt som borde få alla syskon att känna igen sig mellan bråk och kärlek. Att vad för dumt man än gör så är man alltid där för varandra.
Den sista av de tre nya låtarna på EP:n är Fastnat emotionella om när livet går på repeat och man vet att det är dags att bryta mönster för att må bättre.

CEDER har tidigare släppt en del singlar på engelska innan artisten nu växlat om till svenska med nya EP:n. En EP som hon skrivit och producerat själv.
Du hör resultatet av den distans CEDER haft här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.