Med Never trust a stranger släppte Kim Wild sin tredje singel från albumet Close från 1988 och följde då upp singlarna You came och Hey Mister Heartache. Den förstnämnda blev faktiskt en av sångerskans största hits med en tredjeplats på den brittiska singellistan. Men Never trust a stranger var inte direkt någon besvikelse heller. Det blev en hedrande sjundeplats för Wilde med låten och en 12:e plats här i Sverige.

Nordiska Favoriter

Själv älskar jag energin i just Never trust a stranger. Det är inte för inte som den går under hi-nrg-genren. Allt från den inledande gitarren till den pulserande produktionen som sedan exploderar i refrängen. Det är verkligen en bilkörarlåt, där allt ska gå fort utmed motorvägen eller musiken för en kollage-scen i en film. Det är 80-talspop när det är som mest 80-tal och mest pop.

Never trust a stranger är skriven av sångerskan tillsammans med brodern Ricki Wilde som även producerat det hela. För den som älskar remixar så gjorde Julian Mendelsohn en extended version av låten som har alla de där klassiska 80-tals-ingredienserna i uppbyggnad och Sanjazz skapade en mer trumorienterad dub-version. Båda versioner finns på Expanded Edition av albumet Close.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.