Med Never trust a stranger släppte Kim Wild sin tredje singel från albumet Close från 1988 och följde då upp singlarna You came och Hey Mister Heartache. Den förstnämnda blev faktiskt en av sångerskans största hits med en tredjeplats på den brittiska singellistan. Men Never trust a stranger var inte direkt någon besvikelse heller. Det blev en hedrande sjundeplats för Wilde med låten och en 12:e plats här i Sverige.

Följ på Apple Music

Själv älskar jag energin i just Never trust a stranger. Det är inte för inte som den går under hi-nrg-genren. Allt från den inledande gitarren till den pulserande produktionen som sedan exploderar i refrängen. Det är verkligen en bilkörarlåt, där allt ska gå fort utmed motorvägen eller musiken för en kollage-scen i en film. Det är 80-talspop när det är som mest 80-tal och mest pop.

Never trust a stranger är skriven av sångerskan tillsammans med brodern Ricki Wilde som även producerat det hela. För den som älskar remixar så gjorde Julian Mendelsohn en extended version av låten som har alla de där klassiska 80-tals-ingredienserna i uppbyggnad och Sanjazz skapade en mer trumorienterad dub-version. Båda versioner finns på Expanded Edition av albumet Close.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.