Med Never trust a stranger släppte Kim Wild sin tredje singel från albumet Close från 1988 och följde då upp singlarna You came och Hey Mister Heartache. Den förstnämnda blev faktiskt en av sångerskans största hits med en tredjeplats på den brittiska singellistan. Men Never trust a stranger var inte direkt någon besvikelse heller. Det blev en hedrande sjundeplats för Wilde med låten och en 12:e plats här i Sverige.

Själv älskar jag energin i just Never trust a stranger. Det är inte för inte som den går under hi-nrg-genren. Allt från den inledande gitarren till den pulserande produktionen som sedan exploderar i refrängen. Det är verkligen en bilkörarlåt, där allt ska gå fort utmed motorvägen eller musiken för en kollage-scen i en film. Det är 80-talspop när det är som mest 80-tal och mest pop.

Never trust a stranger är skriven av sångerskan tillsammans med brodern Ricki Wilde som även producerat det hela. För den som älskar remixar så gjorde Julian Mendelsohn en extended version av låten som har alla de där klassiska 80-tals-ingredienserna i uppbyggnad och Sanjazz skapade en mer trumorienterad dub-version. Båda versioner finns på Expanded Edition av albumet Close.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.