Låt er nu inte luras av den avskalade inledningen med enbart sång och orgel. För oj, vad ni misstar er om ni tror att den här låten kommer vara seg och långdragen. Efter en stund växlar bandet NEEDSHES upp rejält och vi bjuds på synt-pop med tydlig indie-vibe. Som en hyllning till att vända blad och starta nytt sköljer låten Road of Freedom över oss som en frisk kallsup, på ett bra sätt. 

Popmuzik Podcast

Inspirationen bakom låten är hämtad från bandets frontfigurs resa till Uzbekistan, där han blev återberättad en kinesisk kvinnas historia. Efter att ha varit fast på en bordell, tog kvinnan tillslut beslutet är rymma, på så sätt vände hon även hela sitt liv till sin egen fördel och gav sig en ny början. 

Bandet berättar: 

”Låten börjar med ljudet av ett orgel i introt. Idén har funnits i mitt huvud ett tag. Samma år träffade jag ett nyfiket par av en uzbekisk en kille och en kinesisk tjej. Flickans huvud dekorerades med en improviserad slöja gjord av vacker vit spets. Jag tittade på dem och kände att jag var på Woodstock. Han berättade för mig deras historia, och den här låten Road of Freedom är en hymn till deras kärlek. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnen.” 

Bandet NEEDSHES grundades 2013 och är resultatet av frontfiguren Beks önskan att skapa autentisk rockmusik. Bandet försöker genom sin musik fång en känsla mellan funk-soul, punk rock och alternativ rock. Oavsett genre lyckas bandet NEEDSHES i singeln Road of Freedom skapa en magiskt bra singel som pendlar mellan seriöst avskalade partier och vädjan till dans. En perfekt banding av seriositet och glädje. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK SUMMER

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011