Låt er nu inte luras av den avskalade inledningen med enbart sång och orgel. För oj, vad ni misstar er om ni tror att den här låten kommer vara seg och långdragen. Efter en stund växlar bandet NEEDSHES upp rejält och vi bjuds på synt-pop med tydlig indie-vibe. Som en hyllning till att vända blad och starta nytt sköljer låten Road of Freedom över oss som en frisk kallsup, på ett bra sätt. 

Apple Music

Inspirationen bakom låten är hämtad från bandets frontfigurs resa till Uzbekistan, där han blev återberättad en kinesisk kvinnas historia. Efter att ha varit fast på en bordell, tog kvinnan tillslut beslutet är rymma, på så sätt vände hon även hela sitt liv till sin egen fördel och gav sig en ny början. 

Bandet berättar: 

”Låten börjar med ljudet av ett orgel i introt. Idén har funnits i mitt huvud ett tag. Samma år träffade jag ett nyfiket par av en uzbekisk en kille och en kinesisk tjej. Flickans huvud dekorerades med en improviserad slöja gjord av vacker vit spets. Jag tittade på dem och kände att jag var på Woodstock. Han berättade för mig deras historia, och den här låten Road of Freedom är en hymn till deras kärlek. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnen.” 

Bandet NEEDSHES grundades 2013 och är resultatet av frontfiguren Beks önskan att skapa autentisk rockmusik. Bandet försöker genom sin musik fång en känsla mellan funk-soul, punk rock och alternativ rock. Oavsett genre lyckas bandet NEEDSHES i singeln Road of Freedom skapa en magiskt bra singel som pendlar mellan seriöst avskalade partier och vädjan till dans. En perfekt banding av seriositet och glädje. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.