Idag var en sorgens dag för alla som älskar Daft Punk.

Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter meddelar att de lägger ner duon efter 28 år. Så vi som hade hoppats på att get lucky och uppleva dem på Way Out West någon gång – eller ens att de skulle följa upp Random Access Memories från 2013 one more time kan ju vänta too long.

Men men. Inget varar för evigt och vi får väl istället bara njuta av den lilla katalog de ändå gav oss. Och se fram emot återföreningsensturnén om 10 år.

Det vi fick nu var en avskedsvideo på 8 minuter som tagits från filmen Electroma från 2006 med mycket öken och transkande. Men de sprängde sig bokstavligen in i historien med sin musik.

För att ”fira” detta tillfälle tänkte jag att vi skulle kunna lyssna på Harder better faster stronger från albumet Discovery som släpptes 2001.
Lysande och lekfull elektrofunk som samplat från låten Cola Bottle Baby av Edwin Birdsong. Definitivt en av mina favoritlåtar med bandet som gav den en tredjeplats på både den brittiska och amerikanska klubblistan när det begav sig för 20 år sedan.
Daft Punks låt har sedan använts av bland annat Kanye West på hans Stronger som kommersiellt blev en klart större hit än originalet. Men antar att alla inblandade kunde skratta hela vägen till banken.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply