Idag var en sorgens dag för alla som älskar Daft Punk.

Favoriter Apple Music

Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter meddelar att de lägger ner duon efter 28 år. Så vi som hade hoppats på att get lucky och uppleva dem på Way Out West någon gång – eller ens att de skulle följa upp Random Access Memories från 2013 one more time kan ju vänta too long.

Men men. Inget varar för evigt och vi får väl istället bara njuta av den lilla katalog de ändå gav oss. Och se fram emot återföreningsensturnén om 10 år.

Det vi fick nu var en avskedsvideo på 8 minuter som tagits från filmen Electroma från 2006 med mycket öken och transkande. Men de sprängde sig bokstavligen in i historien med sin musik.

För att ”fira” detta tillfälle tänkte jag att vi skulle kunna lyssna på Harder better faster stronger från albumet Discovery som släpptes 2001.
Lysande och lekfull elektrofunk som samplat från låten Cola Bottle Baby av Edwin Birdsong. Definitivt en av mina favoritlåtar med bandet som gav den en tredjeplats på både den brittiska och amerikanska klubblistan när det begav sig för 20 år sedan.
Daft Punks låt har sedan använts av bland annat Kanye West på hans Stronger som kommersiellt blev en klart större hit än originalet. Men antar att alla inblandade kunde skratta hela vägen till banken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011