I’m better är debutsingeln med Isac Halldin från Stenungsund. En radiovänlig poplåt som blandar beats med singer-songwriter-känsla och en röst som påminner mycket om Shawn Mendes måste jag säga.
Isac kan helt klart bli allas vår nya favorit så detta är helt klart värt att hålla ett öga och öra efter.

Popmuzik Lover Patreon

Jag slängde iväg en knippe frågor till Isac som han svarade på här.

Vem är Isac Halldin?

Jag är en go o glad kille, 19 år från Stenungsund. Skulle beskriva mig själv som en positiv kille med höga ambitioner om att lyckas i musikbranschen. Jag tror jag lyssnar på musik ca 24/7 och så fort jag har en ledig stund sysslar jag med musik i någon form. Antingen skriver/spelar/sjunger/producerar. Intressen har alltid kommit och gått i min uppväxt med musiken har alltid funnits där ända sen början. Därför är det självklart för mig att det ska vara mitt framtida jobb.

Fun fact: Jag älskar katter av alla slag!!

Vilka artister brukar du själv lyssna mycket på?

Väldigt blandat.
Jag brukar lyssna på Ulrik Munther särskilt hans senaste två släpp, Before och Say goodbye, Jens Hult, Erik Hassle, Allen Stone, Linnea Henriksson och många fler.

Vad gör du när du inte sjunger?

Jag älskar och träna så det blir mycket styrketräning för min del, men gillar också att bara hänga med vänner. Sen knegar jag lite på Ica för att överleva haha.

När började du själv skriva låtar?

När jag var tio år gammal började jag plinka på gitarren och skriva lite texter. Min första låt handlade om en ballong haha. Men sedan dess har jag bara fortsatt att älska skriva eget. Gillar hela processen från första ordet till sista tonen. Genom åren har det blivit många låtar varav en av mina favoriter är den jag har släppt nu.

När du ska skriva en låt, var brukar du hämta inspiration från?

Jag brukar hämta mycket inspiration från andra artister som jag gillar. Men det kan också vara från en känsla, t e x när man går hem i en fin solnedgång så kan min låtskrivarlust väckas. Eller om man är ledsen/glad så skriver man utifrån det. Har mycket vänner som också sysslar med musik så kan bli mycket inspirerad av de också.

Berätta om debutsingeln I’m better.

I’m better skrev jag i dec/jan för ett år sedan. Denna låten handlar om ett triangeldrama där den ena ser att han är bättre för tjejen än vad den andra killen är.
Min inspiration kom från en låt av Ryan O’shaughnessy som heter First kiss.
I’m better är något alldeles speciellt som inte låter som något annat jag har hört iaf. Hoppas och tror att alla som lyssnar kommer gilla låten!

Jag måste bara passa på att göra lite reklam för de två fantastiska personerna som har producerat denna låten, William Forsling och Petter Alfredsson. GRYMMA personer och producenter!!!!

Vad hoppas du om din framtida musikkarriär?
Jag vill i framtiden kunna leva på att skriva låtar till andra artister men också släppa mycket eget material med mig själv som solo-artist.

Nämn tre låtar som du lyssnat extra mycket på senaste tiden.

Utan dig – Charlies Änglar
Say goodbye – Ulrik Munther
White – Linnea Henriksson

Missa inte: Du hittar även I’m better i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Isac Halldin
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011