Veckans bästa kärlekshistoria går inte på Netflix utan på Spotify.

90% Fantastiskt

Ett album som tar upp det eviga temat om sex, kärlek och saknad - men som gör det som en historia i tre akter, och samtidigt en av årets bästa skivor.

  • User Ratings (1 Votes) 100 %

Tove Lo 843
Det görs enligt min mening alldeles för få konceptalbum.
När Tove Lo nu släpper sin debutskiva med tre tydliga akter i kärleken och begärets tecken blev jag förstås väldigt nyfiken på hur hon skulle få ihop hela projektet.
Skivan är indelad i The Sex , The Love och The Pain .
Att sjunga om just dessa tre ämnen gör ju mer eller mindre alla artister på det enda eller andra sättet, men att göra det så rakt och öppet, och med just det som en röd tråd igenom alla låtar är verkligen imponerande smart gjort.
Ena stunden är det subtilt, andra stunden är det utan krusiduller och rakt på.

Nordiska Favoriter

Första akten – The Sex är precis just det – sex.
Tove är ute efter att bli tillfredsställd.
Hon vill ha en ung kille som knullar med henne i Like em Young , eller när hon är i ett KK-förhållande i Timebomb där de är perfekta för varandra för de är så olika och de har bara sexet som perfekt gemensam nämnare.
När hon sedan går över i nästa akt har den där köttsliga lusten övergått i kärlek och hon går från osäker tjej med för stora känslor i Moments och The way that I am till mer säker i sitt förhållande i Got love och avslutar med head-over-heels kär i Not on drugs .
Men som alla kärlekshistorier så varar de inte för evigt, och tillslut kommer kraschen.
Sista akten tar upp just det, när allt är slut. Kärleken, åtrån och tårarna. 
En vilsen person som saknar det hon hade, och gärna vill ha tillbaka.

Mer eller mindre alla låtar på Queen of the Clouds skapar bra singlar, och samtidigt gör upplägget på skivan en ännu bättre helhet. Det är fan inte lätt att få till 12 låtar som håller såpass hög kvalité, och som för en gångs skull får mig att vilja lyssna igenom alla. Annars är jag ju en rabiat förespråkare för EPs som jag tycker är lagom. Både för att hålla hög nivå på låtarna, samt att man ska orka koncentrera sig igenom alla låtar. Men Tove lyckas som sagt kombinera dessa två svåra ting på en och samma skiva.
Skvallrar väl vilken lysande sångerska hon är – och att hon jobbar med helt rätt människor.
Vill ni ha en riktigt bra kärlekshistoria denna veckan, behöver ni med andra ord inte se den på Netflix, utan ni kan höra den på Spotify.


Tove Lo @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011