Way Out West 432
Man skulle kunna säga att årets upplaga av Way Out West är ett mellanår.
Om man inte är galet förtjust i nostalgisk hip-hop så stoltserar parken bara med ett fåtal band som skulle få mig att bli ens lite kissig.
När jag sedan sammanställer det jag absolut måste se, med det jag vill se när jag ändå är där blir det ungefär fem akter torsdag och lördag, och några fler på fredag. På den dagen skulle jag kunna hålla mig i Linnétältet hela dagen och bara lämna för att se Clean Candits och Janelle Monáe .
Men ändå, det jag på något sätt måste se är The National , Clean Bandits, Janelle Monáe, Little Dragon , Above & Beyond samt Röyksopp och Robyn . Med andra ord, sex måste-akter under en hel festival, varav den ena kom till i går.
Så nej, artisterna har de inte i år – inte i Slottsskogen.
Då är Stay Out West som faktiskt står för magin under årets upplaga.
För sällan har väl så mycket bra – främst svenskt – samlats under ett och samma paraply som i år.
Namn som Nicole Sabouné , Hurula , 1987 , Naomi Pilgrim , Seinabo Sey , Alice Boman , Dante , Beatrice Eli och Lorentz . Bara där har du fått valuta för årets festivalbiljett.
Synd att vi inte får tillfälle att se alla i och med att de är på olika scener. Några av dem – främst Luger-ägda Lorentz och Alice Boman – hade allt passar bra inne i parken också. Har vi tur kommer ett avhopp under lördagen och någon av dessa flyttas snabbt in i Slottsskogen för att kanske till och med göra en dubbelföreställning under dygnet.
Men vi alla vet att Way Out West är inte bara musiken. Det är hela stämningen i Slottsskogen, och känslan av att stå och lyssna på bra musik till en ekologisk öl (vilket är nytt för i år).
Way Out West är mer ett koncept än bara en musikfestival, där miljötänk, jämlikhet och hållbarhet är ledorden för festivalen. Det tycker jag är fint.
Så vi kommer garanterat ha tre trevliga dagar i Slottsskogen (och på några nattklubbar). Hade bara känts bättre i hjärtat om jag gick dit med känslan av att det kommer bli den bästa Way Out West någonsin.
Nu satsar jag på trevligt, och fint väder.

Favoriter Apple Music

Tips torsdag:
Poliçia
The National
Hozier
Mendoza
Nicole Sabouné
Hurula

Tips fredag:
Clean Bandit

Janelle Monáe
Little Dragon
St. Lucia
Jungle

Tips lördag:
Above & Beyond
Röyksopp & Robyn
Seinabo Sey
Alice Boman
Lorentz
Beatrice Eli

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011