Sångerskan Luna Green har fått enormt bra respons på sina singlar som hon släppt under året.
Bland annat har Claes Olson på Musikindustrin utnämnt henne till en god kandidat till årets nykomling, och bland annat dragit liknelser med David Lynch .
Luna Green själv är inte bara sångerska utan även couture-modell, vilket så klart lockade min nyfikenhet om henne.
När hon nu i veckan släpper sitt självbetitlade debutalbum den 27:e November, tillsammans med nya singeln Come on and love me , fick jag ställa några snabba frågor till henne om hennes musik.

Nordiska Favoriter

-När började du sjunga?

Jag började sjunga tidigt som barn, och lekte mest fram läten jag tyckte var fina och fantiserade om saker som berörde mig eller stimulerade min fantasi. Det var som en liten rolig värld jag hade för mig själv.
Jag var länge lite blyg för att sjunga inför andra och tänkte nog inte riktigt att mitt sätt att hitta på ljud skulle passa in att skapa musik med, utan det var mest en liten bubbla jag hade. Men jag ville alltid göra kreativa saker och skapa, och senare när jag var någonstans i tidiga tonåren började jag sjunga mer utåt.

-Vart hämtar du inspiration till dina låtar?

I mina känslor, drömmar, människor som jag har nära, i ljud jag upplever och i färger och former.
Jag skriver oftast mer undermedvetet än medvetet omkring saker som händer mig. Sakerna jag skriver om upplever jag mycket mer efter att jag skrivit klart.
Jag upplever starka visioner och känner av precis hur jag vill att min musik ska kännas, och sedan söker jag efter det, både i text, musik och i det visuella.

-Hur kom du i kontakt med Niclas Frisk?


Jag började jobba nära med mitt skivbolag National, och de hade tankar på att jag och Niclas skulle kunna fungera bra att jobba ihop. I och med det fick jag träffa honom och det kändes rätt. Jag är glad och stolt att kunna jobba med honom. Han har verkligen talang och ger otroligt mycket energi.

-Berätta om Come on and love me. Vad är historien bakom låten, och när skrev du den?

Den är kontroversiell i sitt meddelande.
Den handlar om känslan att vara för ömtålig, och samtidigt för själsstark, och rädsla att förstöra människor man försöker älska.
På ena sidan utrycker sig meningen ”come on and love me” som ett hot men på andra sidan är det ett äkta kall efter kärlek.
I och med att jag skriver ganska abstrakt är att det sällan renodlade livshistorier i konkret form som inspirerar mig till ljud och musik. Come on and love me kanske är en av de mest personliga låtar jag har skrivit, i och med att den är så direkt.

-Hur ser närmaste framtiden ut för dig?

Paradis. Bara musik!!! Jag ska spela massa gig och spela in ännu mer musik snart!

Luna George låter oss även att lyssna på nya singeln Come on and love me här i bloggen två dagar innan den släpps.
Så lyssna och njut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011