Den då 18-åriga Danny Rossing började spela gitarr efter att han kom hem mitt i natten efter en fest.
Hans föräldrar var bortresta så han satte sig och började ta några ackord för att sakta men säkert få grepp om instrumentet.
Även om de flesta på hans fars sida varit musikaliska, så hade det aldrig riktigt slagit honom att han skulle vilja bli musiker. Istället gick han KTH och blev ingenjör, vilket i ärlighetens namn säkerligen ger mer pengar i fickan än en vanlig musiker som inte heter Gessle eller Winnerbäck i efternamn. Men intresset för musiken växte och efter den där natten i den tomma lägenheten har Danny spelat på sin gitarr mer eller mindre varje dag.
”Det är sista året som jag börjat satsa ordentligt på att sjunga och skriva själv. Jag har skrivit jättemycket material, och all ledig tid går åt att sitta i studion.
I början var det dock mycket singer-songwriter material. Jag är väl egentligen allätare när det kommer till musik, men just då gjorde jag musik som lämpade sig för en gitarr och min egna röst.”
Detta ledde till att Danny spelade en del som trubadur på klubbar samt ett och annat företagsgig.
”Där försöker jag spela sådant som jag tycker är bra. Men det kommer ofta fram 45-åringar som vill höra Tomas Ledin . Haha!”
Tillsammans med en barndomskompis grundande Danny Rocket Avenue där de mest på skoj spelade in lite covers och annat för att lägga upp på YouTube. De har även spelat in ett 100-tal låtar som ligger som demos på deras hårddiskar hemma. Kanske eller kanske inte får vi höra några av dem någon gång…

Popmuzik Lover Patreon

Men det är nu som det är dags för Danny att på riktigt ta klivit upp som egen artist och lansera sin första singel.
Tillsammans med producenten Henric Pierroff , som är mer känd under namnet Engusta och Thomas Sassersson på Woodhouse Production har de gjort låten Terrified .
”Killarna på Woodhouse kontaktade mig efter att de hört mina låtar på SoundCloud. Från början var tanken att jag egentligen bara skulle sjunga på en låt, men det slutade med att vi började skriva tillsammans.
De kom upp från Landskrona och var här uppe i Stockholm i våras. Jag och Henric klickade som fan och vi satt i 15 timmar och skrev. Jag har en trea på Kungsholmen, och i det där extrarummet har jag min studio där vi satt och jobbade.”
Under de följande månaderna har de setts några gånger. Främst har det varit Danny som åkt ner till killarna i Landskrona och filat på Terrified samt spelat in nytt material.
Resultatet av första singeln blev en popig radiodänga med snyggt brass och en refräng som verkligen sätter sig efter första lyssningen. Låten kommer att släppas både i sin radiovänlig version, samt som en ballad.
Som sagt. Om ni gillar den, så kommer det minst en låt till med Danny och killarna i Woodhouse vad det lider. Men just nu kan ni njuta av Terrified här.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011