Ännu en vecka har gått och det är dags att samla ihop veckans Popfavoriter. Bloggens uppsamling av låttips till din spellista och låtar som du helt enkelt inte får missa. Hoppas som vanligt att du hittar några nya favoriter bland våra tips.

Popmuzik Lover Patreon

Jonathan Fröberg – Stockholm brinner

Johan: Det är något med den suggestiva känslan i låten som sög in mig med en gång. Stockholm brinner är snyggt uppmålat av Jonathan Fröberg och alla motsägelser i texten är lysande. Raden ”Jag hatar ensamheten, Jag älskar att va själv” föll extra hårt för mig, för det är något jag kan skriva under på själv. Ett starkt återtåg för Jonathan som levlat upp till 2.0 med sin musik. Kul att ha sett hans utveckling genom hela karriären.

Benjamin Ingrosso – Back to you 

Sebastian: Ingrosso söker svaret i stjärnorna på den fängslande Back to you. Här kanaliserar artisten The Weeknd och Elton John och bjuder på högkvalitativ pop som i mitt tycke osar lika mycket hit som Kite

Kerstin Ljungström – En kväll i tunnelbanan

Johan: Med en skön puls i arrangemangen som verkligen känns som ett tåg som ångar fram i ljudbilden ger Kerstin oss en lysande tolkning av Noice klassiker En kväll i tunnelbanan. Definitivt en av de där tolkningarna som lyfter originalet till en helt annan nivå. Men det var nästan väntat, då allt Kerstin rör vid blir till guld.

Lady Gaga – Disease

Sebastian: Äntligen släpper Gaga lös sitt inre monster igen och öppnar dörren på glänt till sitt kommande sjunde album. Gränslös underhållning utlovas och liksom alltid är artisten en mästare på att skapa en dramaturgiskt stark berättelser och stegrande produktioner.

Benjamin Ingrosso – Angela

Johan: När Benjamin låter som Scissor Sisters är jag all in. Det där I don’t feel like dancing pianot är lysande och refrängen är liksom Benjamin och gänget överträffar sig själva, när de sedan låter sticket ta låten i en helt annan riktning för att bygga upp till finalen. Jävlar vilken stjärna han är och påstår någon något annat har de ingen koll på musik överhuvudtaget.  

Damiano David – Born with a broken heart 

Sebastian: Visst hörs italienskan mellan raderna, men Måneskins Damiano David klär utan tvekan i ett mer popigt ljudlandskap. Singeln Born with a broken heart är artistens andra solosläpp och magkänslan säger att den kan gå långt. Jag menar vem gillar inte en tonartshöjning! 

Ida Schönbeck – Varningstejp

Johan: Lysande och lekfull produktion och härligt finurlig text är det Ida Schönbeck bjuder oss på när hon släpper senaste singeln Varningstejp. Att bara ha med Hesa Fredrik i en låttext är ju automatiskt guldstjärna.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du har möjlighet att bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller som Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. Tack för ditt stöd. 

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011