Eva No är tillbaka med sin elektroniska pop.
Med nya singeln What if bjuder sångerskan oss på en vemodig popballad som skimmar av ABBA-harmonier i just vemodet och pianot, tillsammans med det synthiga och dramatiska i produktionen som vi oftast förknippar med Pet Shop Boys. Jag tyckte arrangemanget av låten blev supersnygg och Eva har verkligen flyttat fram positionerna för sin musik. Men jag är ju väldigt svag för de där härligt dramatiska poplåtarna.

Följ på Apple Music

På låten sjunger Eva No om att testa gränserna för någons kärlek. Även i låtens tema är ju dramatiken stor, så allt går hand i hand med arrangemanget.
Jag bad artisten berätta mer om låten och arbetet med den i en intervju som du kan läsa här nedan.

Vad inspirerade dig till låtens tema och hur jobbade du fram låttexten? 

Låten handlar om att testa gränserna för någons kärlek och utforska huruvida kärleken är villkorad och i så fall hur och varför. Tror jag blev inspirerad av dynamiken i hur kärlek och omsorg ges och tas emot, och att det kan uppfattas på helt olika sätt av olika parter. Vi är alla sammansatta personer med bra och dåliga sidor som påverkar andra i vår omgivning utan att vi kanske är medvetna om det.

Musiken är både vemodig och dramatisk. Hur arbetade ni fram låten och dess känsla?

För flera år sedan gjorde jag en demo av låten, då hade den en mer klassisk balladform. När jag tittade på den igen blev jag nyfiken på om det skulle gå att ge den ett annorlunda uttryck med en helt ny produktion. Jag bad producenten Peter Hägerås ta ett nytt grepp om låten, med ett resultat som verkligen överträffade alla förväntningar. Avskalat och berörande – i alla fall blev jag själv väldigt berörd haha. Men jag hoppas förstås att låten också kan beröra andra!

Hade du någon artist eller låt som du sneglat på under arbetet med What if

Nej, inte vad jag kan komma på. Har försökt sluta snegla på det andra gör, men självklart påverkas man helt säkert omedvetet av annat man hör.

Du säger själv i ett uttalande att du tyckte detta blev den bästa låt du gjort än så länge. Är det något i låten du är extra nöjd och stolt över? 

Ofta är det nog så att ens senaste låt upplevs som det bästa man gjort eftersom man levt så nära den under lång tid. Men jag är i alla fall extra nöjd med att jag vågade utforska mitt högre sångregister. Det blev betydligt bättre än jag trodde.

Vad kan vi förvänta oss av dig under hösten och vintern?

Efter tre EP:s är jag väldigt taggad på att ge ut ett fullängdsalbum. Jag har låtmaterialet, men inte riktigt den budget som krävs. Så vi får se hur det utvecklar sig. Kanske släpper jag ytterligare en singel under vintern, men inget är bestämt.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011