Som vanligt varje söndag, så listar bloggen några av de popfavoriter som vi hittat senaste veckan. På det viset kan du få musikinspiration till din spellista eller bara inte missa några av go’bitarna som släppts. För det är ju ständigt så mycket ny musik som släpps ut numera, och då kan det vara skönt att hitta russinen i kakan, så att säga.

Svensk Pop Apple Music

Här nedan kan du se veckans urval av låtar, som vi gillade extra mycket.
Om du uppskattar att hitta ny musik i bloggen, så får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon om du kan. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du vill bidra som Popmuzik Liker för 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips, samt att det hjälper alla duktiga artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 
Tack för ditt stöd och trevlig lyssning.

Isak Danielson – Set you free

Johan: Isak Danielson samarbetar med Ulrik Munther och Kevin Andersson på denna fina och filmiska pianoballad. Det är liksom den perfekta eftertextslåten och passar extra fint som avslutningslåt när Isak på nya albumet Truly Yours, Isak sjunger om att bli kär och att bryta upp. Vemodigt, vackert, men ändå hoppfullt.

Vilhelm Nordvall – Late night talk

Sebastian: En av veckans största överraskningar var utan tvekan debuterande Vilhelm Nordvall. Med hypermodern pop och sårbara texter känns det som den här lovande artisten har hittat en alldeles egen väg att nå ut genom musikbruset. Det ska minst sagt bli spännande att följa Vilhelms fortsatta resa. 

Kylie Minogue – Lights camera action

Johan: Popdrottningen Kylie är tillbaka för att ta över dansgolvet. Denna gång är produktionen både lekfull och tyngre än man brukar uppleva Kylie skulle jag säga. Det är dock perfekt poseringspop för att ta över dansgolvet med. Så inte konstigt att låten släpptes tillsammans med en knippe läckra remixer.

Lady Gaga – Happy Mistakes

Sebastian: Inspiration och musik hör oftast ihop. Känner man sig inspirerad kommer även text och melodi betydligt lättare. Därför är det inte oväntat att Gaga genom sin nya roll som Harley Quin skapat en hel platta baserat på karaktären. Liksom alltid är artisten överjävligt duktig på att ge sig hän 100% till sina projekt och hennes autenticitet   fullkomligt lyser igenom på låten Happy Mistakes. 

Arwin – Vad har du gjort med mig?

Johan: Det är inte lätt att gå vidare från ett breakup. Speciellt inte när man är tonåring och känslorna blir extra stora. Arwin sjunger om just det på nya singeln Vad har du gjort med mig? som snyggt färgats (medvetet eller omedvetet) av Bee Gees klassiker Heartbreaker i refrängen. Lysande är det i alla fall och den blott 16-årige Arwin visar att han är ett popnamn att hålla ögonen på framöver.

FILIPPA – Persienner

Sebastian: Mängden soul FILIPPA besitter i sin stämma får mig att häpna varje gång jag lyssnar till henne. Olikt många andra artister har hon ett unikt ID som gör att man känner igen hennes röst omedelbart. Nya singeln Persienner är ett klockrent exempel på detta. Varenda stavelse känns på riktigt och artisten rycker upp nackhåren vid roten när hon wailar loss. 

Den Svenska Björnstammen + Det Stora Monstret – Gråt

Johan: Det blev väldigt bra när Den Svenska Björnstammen tolkar Alina Devecerskis låt Gråt från 2014. Jag älskar lekfullheten i produktionen och det passade väldans bra att just ge denna låt en Björnstam-behandling. För den som vill ha mer emotionell och avskalad version av låten finns även det, men jag som älskar när det är synthigt blev ju förstås såld på denna version.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011