Bandet Koala Bar släppte senast albumet Ingest ≈ Digest 2022.
Nu är de tillbaka med ny musik för oss. Denna gången är det ett samarbete med pianisten, kompositören och producenten Leon den Engelsen.

Popmuzik Lover Patreon

Produktionen är drömliknande med sköna beats och stämningsfulla synthar som tillsammans med sången skapar den inledande känslan i låten, innan dan sakta men säkert växer till sig, där beatsen blir tyngre. Det är en låt som även inspirerats av det skogsområde och naturreservat studion är belägen i, och Leon har även kryddat känslan i låten av egna samplingar från skogen och diverse andra miljöer för att smälta samman det organiska med det elektroniska. Det hela resulterat i en James Blake-doftande skapelse, där det organiska och vackra möter det elektroniska.

Om singeln berättar bandet.

“När vi under hösten 2023 började skriva nytt material ville vi utmana oss själva och inte göra samma sak som tidigare, och efter att i våra liveset nosat på elektroniska instrument valde vi att omfamna det soundet mer. LIONS är en skildring av relationen mellan en son och dennes åldrande föräldrar. Det är egentligen två parallella perspektiv; ett om maktlösheten i att vara anhörig och stödja någon som befinner sig på botten. Det andra om att vara det svarta fåret och famla efter ljuset i ett kolsvart, ändlöst mörker”

Vad tycker du om Koala Bars nya väg? Visst är det ett spännande ljudlandskap de byggt upp för oss?

För att inte missa några inlägg i bloggen, så kan du spara ner Popmuzik som en app på din mobils hemskärm. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du sedan lätt komma åt bloggen samt att du även kan aktivera notiser. Smidigt va?

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011