Jag är ju väldigt såld på symfoniska poplåtar. Det har gjorts en hel del magiska inspelningar till filmer på senare år, där covers på äldre låtar arrangenras om för den stora bioduken. Gärna producerade av Hans Zimmer med feta trummor och vackert stråkarrangemang som skapar rysningar över hela kroppen.

Nordiska Favoriter

Det är just dessa stora Zimmer-liknande arrangemang som producenten Paul Oakenfold omfamnar på EP:n Rise. Den annars så trance-orienterade dansproducenten tar sig i filmens värld för att samla ihop de låtar han producerat för film och serier under de senaste åren på en EP. Låtar som inte så lite känns väldigt mycket Hans Zimmer i arrangemangen. Inte mig emot, för ska man färgats av någon så är ju Zimmer bäst i klassen på att skapa filmiska produktioner även av vanliga poplåtar – som den magiska tolkningen av Pink Floyds Eclipse till trailern för filmen Dune. Eller när han producerade upp Time to say goodbye med Andrea och Matteo Bocelli till en storslagen zeppelinare. Det känns absolut som att Oakenfold sneglat en hel del på just Zimmer för sina egna produktioner. Men ärligt så kan jag inte få för mycket av denna typ av arrangemang, så det är ändå bra att Oakenfold tar denna typ av arrangemang till en ny publik.

Här vilar det oftast ett mörker och stor dramatik över låtarna. De har verkligen rullat in de stora pukorna, samt att vi får galet snygga stråkarrangemang, som på John Grahams tolkning av Lou Reeds Venus in furs eller den otroliga tolkningen av Ordinary World, som Duran Duran fick en hit med 1992, och som här framförs av Aisha Vaughan.

Det är väl bara låten Pray for me, som känns mer pop-orienterad i stil. Men till skillnad från de andra låtarna som är tolkningar, är detta istället en Oakenfold-låt med The Weeknd-doftande sång av Velvet Cash. Dock får vi snyggt stråkarrangemang till de mer medryckande beatsen, som bygger på den där filmiska känslan de andra låtarna skapat.

På det hela så kan jag säga att om du uppskattar de där filmiska och storslagna arrangemangen av låtar, så är detta verkligen en grym samling av spännande tolkningar.

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011