Gör dig redo för emotionell countrypop när den brittiska sångerskan och låtskrivaren Rebbi James debuterar med singeln I’ll be here.

Nordiska Favoriter

Rebbi har bland annat varit bakgrundssångerska till Janet Jackson under dennes USA-turné. Vid sidan av sjungandet arbetar hon som låtskrivare och upptäckte genom artister som Dolly Parton och Shaina Twain styrkan i countrymusikens berättande. Något som hon här utvecklar fullt ut med sin debutsingel.

Om singeln berättar Rebbi:

I’ll be here är en sång som kommer från en plats av hjärtesorg över en person som du vet aldrig kommer att vara rätt för dig, men som samtidigt verkligen kändes som hemma under tiden det varade. Jag var fortfarande i fasen där jag kämpade med att skapa samma anknytning med någon ny, så jag ville måla upp bilden av den tiden i mitt liv och de platser jag skulle åka till, träffa nya människor med sina vänner, men i slutändan kunde inget jämföras med känslan och förälskelsen du hade med din första kärlek.”

Resultatet här är avskalat i sin presentation. Med en gitarr och målar Rebbi upp sin gripande berättelse och låter oss imponeras av sin starka röst. Det är innerligt och emotionellt när James sjunger ut sin hjärtesorg, och med det visar även hon upp countryns styrka i berättandet.

Låten är skriven av sångerskan tillsammans med den svenska producenten Johan Gustafsson. Detta är första av många kommande låtar med sångerskan, som just nu arbetar på sitt debutalbum.

För att inte missa några inlägg i Popmuzik kan du spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm för att ha den nära till hands. Klicka bara på delningsknappen i din mobils webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Klart!

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011