Tagen från Pet Shop Boys senaste album Nonetheless, A new bohemia är en av mina favoritlåtar från albumet. Det är med andra ord extra fint att låten nu släppts som singel tillsammans med en musikvideo regisserad av ingen mindre än Andrew Haigh (All of Us Strangers och Weekend).

Svensk Pop Apple Music

Känslan i musikvideon är lite av den i Pet Shop Boys-filmen It Couldn’t Happen Here, där saker mest händer runt Neil Tennant och Chris Lowe och inte så mycket att de gör mer än att står still i olika miljöer. Men det är snyggt och passar denna radioballad perfekt. Sedan är det ju extra kul att videon i sig är inspelad i just staden Margate, där delar av filmen utspelar sig.

Lägg märke till alla PSB-relaterade saker som skymtar förbi i videon. Bland annat rosorna från Behaviour-omslaget, texten Dreamland på biografen i slutet (som även är namnet på nöjesfältet i staden). Chris keps som ändras till olika eror genom videon samt att Russell Tovey syns i danshavet med den fiskarmössa Chris bar i musikvideon till singeln Rent. Samt plommonstopen från Performance-turnén etc. Lysande minnesresa genom en av världens bästa gruppers musikkatalog.

Vilka saker upptäcker du och vad tycker du om singeln?
På själva EP:n kan du även höra två nya b-sidor: It’s not a crime och I’ve got plans (involving you), som båda skrevs redan 1982, samt Alex Metrics remix av singeln, som ger oss 80-tal overload skulle man kunna säga.

Om du uppskattar Popmuzik och att det finns i alla fall en bred musikblogg i Sverige som dagligen uppdaterads med musiktips varvat med intervjuer och annat musikrelaterat, får du gärna stötta bloggen som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen inte har någon reklam eller rika finansiärer i ryggen utan bara drivs av passionen av musiken och viljan att lyfta fram duktiga artister, så betyder ditt bidrag mycket för bloggens existens. Tack.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011