Singeln The Silence Roar är som hämtat från en äventyrsfilm. Det är ett stycke folkmusik som hämtar inspiration från det nordiska visorna och vemodet, men som även känns lite irländsk skulle jag säga. Låten i sig skulle ha kunnat upplevas i Sagan om Ringen-filmerna eller något annat episkt verk. För det hela känns otroligt filmiskt som om den vill sätta musik till ens känslor och upplevelser. Något som jag personligen är väldigt svag för.

Svensk Pop Apple Music

Sångerskan Johanna Bruns röst svävar över det vackra arrangemanget och visar både upp styrka och sårbarhet i sången. När låten strax innan treminuter-strecket blommar ut i körsång blir det lätt gåshud vill jag lova.

Singeln är tagen från Johanna Bruns kommande debutalbum som släpps senare i år. Ett album som kommit till i ett samarbete med producenten Joakim Paasonen, där de tagit inspiration från naturen och de nordiska skogarna. Albumet kommer att vara en resa genom ljudlandskap, där sångröster och stråkinstrument spelar huvudrollerna och sätter tonen för musiken. 

Med singeln får vi tredje smakprovet från det kommande albumet, som föregicks av låtarna Prophecy och Bird. Lyssna på resultatet här nedan, och om du gillar det du hör, samt att upptäcka ny spännande musik i bloggen får du gärna stötta mitt arbete som Patreon. Lyssna och njut.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
9
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011