Artisten och producenten Edvin Linderoth fortsätter att släppa låtar från sin kommande EP som kommer dimpa ner i din streaming-app inför sommaren. Efter att ha gett oss singeln Fiender i början av året, är det nu dags att avluta det första kvartalet med Välkommen åter.

Svensk Pop Apple Music

Här får vi en dynamisk indiepoplåt som Edvin skrivit tillsammans med Karl Sundström från Terra. Med sin mer avskalade inledning exploderar låten sedan i energi i form av elgitarrer och slagkraftigt trumkomp. Det är som Edvin verkligen förlöser all frustration när livet inte går som man vill. När man blir bedragen och det är i grund och botten svårt att förlåta den andre personen, men man vill inget mer än att göra just det. Förlåta och säga välkommen åter. För när dammet lagt sig och man inser att känslorna är starkare än snedsteget och man ändå vill hitta tillbaka till personen igen.

Jag bad Edvin berätta mer om låten och arbetet med den i denna intervju.

Det är mycket känslor som ska ut i Välkommen åter. Är temat i låten självupplevd för dig eller någon i din närhet och hur utvecklades det isåfall? 

Det är inte självupplevt till 100%, men jag har plockat från lite olika händelser i livet kan man säga. Det finns ju ett hyfsat unikt perspektiv i Välkommen åter då det inte är en dra-åt-helvete-låt till personen som är otrogen, utan snarare en låt om att försöka hitta tillbaka igen. 

Välkommen åter är skriven tillsammans med Karl Sundström, hur kom ert samarbete till?

Ganska enkelt. Jag är ett stort fan av Terra, så jag tog helt enkelt kontakt med Karl via en gemensam vän. Sen satte vi oss i studion en dag och värkte fram Välkommen åter!

Foto: Björn Wallin

Vilken del i låten är du själv mest nöjd med, i form av text eller arrangemang? 

Jag är nöjd med raden ”du har det sämsta som man kan ha som en människa, men ingen känner dig som jag”. Den flyter på extremt bra och kapslar in hela innebörden av låten. Dessutom rimmar den på ett snyggt sätt.

De nya låtarna kommer att följa upp EP:n Tjejer Och Bilar från 2021. Hur har skapandeprocessen i form av låtskrivande och produktion utvecklats inför den nya EP:n skulle du säga? 

Jag har skrivit med andra låtskrivare mycket mer på den kommande EP:n. Det är den största skillnaden skulle jag säga. I övrigt är processen densamma, det vill säga extremt långsam! Jag är inte heller lika ängslig inför den här EP:n skulle jag säga, även om det kan kännas nervöst stundtals har jag ändå gjort detta en gång redan. Därav kanske jag blivit lite mindre noggrann? På ett bra sätt alltså.

De två första singlarna bygger mycket känslor. Den första singeln var om hopplös kärlek och denna om att bli bedragen och att förlåta. Är just stora känslor temat för EP:n överlag och hur blev det isåfall så?

Ja, generellt skriver jag nästan alltid om stora känslor eller ”worst case”-scenarion. Jag upplever att även Tjejer & Bilar har samma vinkel. Jag vill väldigt gärna skriva soundtracket till någons heartbreak eller skilsmässa, och förhoppningsvis ge lite tröst. Det är ju också en genväg till att skriva relaterbara låtar, stora känslor som de flesta av oss känt någon gång. 

Älskar de härliga pressbilderna från Skeppet GBG. När vi ändå är inne på bra livearenor i Göteborg, blir det någon spelning snart? 

Ingen spelning inplanerad, möjligtvis att jag drar ihop något till releasefesten för EP:n. Men isåfall blir det något ganska litet. 

Vad tyckte du?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011