Efter singlarna Show me och Getting along tidigare i år, samt en lång sommarturné är det dags för Mollie Minott att inleda hösten med What a feeling. En låt som handlar om att finna acceptans i att helt enkelt inte veta vad meningen med livet är. Att hitta ett lugn och vara tillfreds med det lilla i livet. Ett fint budskap, som för många kan vara lättare sagt än gjort ändå.

Popmuzik Lover Patreon

Produktionen avslappnad och lite lekfull, precis som det där lugnet artisten vill hitta. Det är behagliga rytmer som ligger i grunden och lyfter fram sångerskans röst.
Om singeln berättar Mollie.

”Jag är så kär i det här ljudlandskapet som har en tendens att få mig att drömma mig bort.
Med ett annorlunda sound och sätt att sjunga tror jag att det kommer överraska mina lyssnare.
Jag är därför så spänd över att få se hur folk ska ta emot den.
Det gör det nog till det mest skrämmande låtsläppet hittills, men jag tar med mig all fin respons från publiken som fått höra den live den här sommaren”

Jag skickade över en knippe frågor till Mollie, så hon kunde berätta mer om låten och arbetet med dem.

Du har turnerat flitigt under sommaren. Har du något magisk minne från sommaren som du vill dela med dig av?

Åh, jag har många fina minnen från den här turnén men toppar gör nog atmosfären i slottsruinen på Visfestivalen i Västervik. Vädermässigt var det en av de halvbra dagarna den här sommaren. Jag och bandet hade för första gången inte planerat något extranummer. Jag tänkte att det var för tight med tid mellan akterna. När publiken på 1200 pers ställde sig upp och ville ha mer tittade solen fram och jag gick av scenen i chock. Arrangörerna bad oss spela mer. Under småpanik gick jag tillbaka upp på scen och började spela Lisa Nilssons Himlen runt hörnet varpå bandet kommer in och spelar helt andra ackord, haha! Men alla sjöng med och det var bara helt magiskt!

Du är nu aktuell med singeln What a feeling, som du beskriver som det mest skrämmande låtsläppet hittills. Utveckla gärna, vad är det som gör låten skrämmande för dig?

Jag vandrar liksom mer och mer bort från det soundet jag en gång hade efter Idol. Jag behövde börja någonstans, och då blev kommersiell pop en enkel och bred genre att stå på. Jag visste dock redan då att jag ville gå åt ett annorlunda håll. När jag skapat musik senaste åren har jag försökt att inte övertänka. What a feeling är verkligen ett resultat av att hålla det enkelt. Jag tycker det är skrämmande för att mina lyssnare ofta får höra ”maxade Mollie” med den kraftfulla rösten. Nu ville jag vara skör och luftig för en gång skull. Jag gillar den sidan av mig också och tycker det passar bättre just till den här låten.

Foto: Elaine Lilje

Jag gillar känslan i låten och arrangemanget. Hur arbetade ni fram den?

Vad roligt! Jag vill ge all cred till mina producenter och musiker Samuel Collmar och Karl Hovmark Bergfors.
Samuel spelade upp idén och det var något med den underliga basgången, fågelkvittret och den subtila slasksången som gjorde att jag blev kär direkt i ljudbilden.
Jag ville matcha sången med den drömska atmosfären. Nästan viska fram orden.
Det är så lätt att vilja lägga till saker men i det här fallet gick vi verkligen efter strategin ”less is more”
Samuel utgick från orgeln och basgången och hade inställningen att han skulle ”smycka” låten genom olika enkla detaljer.
När jag gillar låtidéer hör jag ofta i huvudet hur de skulle kunna arras live.
Nu hörde jag trumpet och akustiska trummor men visste inte exakt hur det skulle låta.
Karl började spela trummorna bättre än jag kunnat föreställa mig medan Samuel hittade ett blåsliknande ljud på mellotronen som står i studion. Det var som att de läste mina tankar. En del låtar tar tid att värka fram medan andra skriver sig själva. Den här gången var det som att alla bara visste vart vi ville landa. Jag behövde bara säga ”Jag ser ett landskap” och de förstod direkt, haha!

Du beskriver att låten har ett annorlunda sound för att komma från dig, men är det något du vill utforska mer av i framtida låtar?

Jag tycker om att utforska och vill absolut skriva mer låtar åt det här hållet. Det behöver inte betyda att sångstilen ska låta såhär, men det jag gillar är tydliga bas och gitarriff, lekfulla melodier och känslan av att ha skrivit något som inte låter som något jag hört tidigare.
Med det sagt är det viktigt för mig att behålla ”Mollie” och inte experimentera alltför mycket.
Jag kommer alltid vara grundad i popmusik men älskar att addera ”the element of surprise”

Du är även personlig tränare, hur kom du in på det?

Jag har alltid haft ett stort intresse för träning och holistisk hälsa. När jag var liten ägde min mamma eget gym och jag praktiskt taget bodde där under en period när hon höll alla klasser själv. Jag älskade musiken och energin på hennes step up och aerobicsklasser. I tidig ålder fick jag svår ansträngningsastma och gymet blev ett väldigt bra alternativ till fysträning.
Under pandemin när jag inte hade möjlighet att spela live, passade jag på att uppfylla den dröm jag haft om att på något vis komma in i hälsobranschen själv. Jag förstod då att musikbranschen och hälsa inte direkt går hand i hand och blev väldigt inspirerad av detta. Mina låtar handlar därför mycket om fysiskt och psykiskt mående och hur vi hittar balans i livet.

Vad skulle du säga till de som funderar på att leva sundare, men kanske inte riktigt finner motivationen och orken?

Det finns så galet mycket forskning som visar vad motion kan ge för positiva effekter på vårat mående. Ändå rör vi på oss för lite. Jag tror därför inte att det är någon annan än du själv som kan övertala dig till att börja. Det misstaget många gör är att de lägger fel värderingar i vad träning innebär. Försök att vända ångest, tidsupptag och att det är jobbigt till ”Vad kul det skulle vara att orka mer, sova bättre och känna mig allmänt gladare”
När du tagit det steget och ”lurat hjärnan” är det dags för nästa steg där många hamnar i fällan att göra alldeles för mycket.
Många går all in och tänker att de ska bli den där sunda versionen av sig själva på en natt.
Äter för lite och tränar alldeles för mycket och dessutom träning som de inte tycker om.
Här tipsar jag om att börja så smått det bara går. Ta trapporna istället för hissen. Cykla eller gå till jobbet om du har möjlighet. Kanske kontakta en PT som kan lägga upp en rimlig långsiktig plan. Gå på något pass du faktiskt gillar. Testa någon ny sport. Det viktiga är att inte gå till gymet bara för sakens skull. Det kommer inte hålla i längden.

Med tre singlar ute från året, vad kan vi förvänta oss under hösten från dig?

Det här blir faktiskt det sista låtsläppet innan årskiftet, sen laddar jag upp för att släppa mitt debutalbum i början av 2024! Det ska bli så otroligt kul att få visa upp plattan sin helhet.
Fram tills dess ses vi på gymet. ;)

Mollie Minott

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011