När vi senast hörde från Aurelia Dey var hon aktuell med singeln Soldier och projektet Community carries legacy nu är artisten tillbaka med singeln Done. Tidigare släpp har fokuserat på reggae med både ghanansk och nordisk traditionsfusion, men det aktuella utforskar istället en mer kontemporära genren med starka inslag av R&B. Ljudbilden är bombastisk och beatsen slår mot trumhinnan på det bästa av sätt. Helhetskänslan är futuristisk och soundet känns hypermodernt. Med knuten näve i luften ventilerar Aurela ofiltrerat om sina upplevelser och tankar kring hudfärg och hur hon blir upplevd utefter det. Done är inget annat än en fullträff!

Följ på Apple Music

“Efter ett par år där jag jobbat med antirasistiska frågor kommer man till en punkt där man tröttnat på det. När allt är utifrån hudfärgen man har. Vi omfamnar skogsmullen, Star Wars-nörden och pollenallergikern. Vardagsmänniskan som också finns. Men också, en frågeställning om vad för illusioner jag inte skapat?”

Aurelia Dey

Aurelia Dey

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Skicka in din musik

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011