Dystopiskt är det första ordet jag tänker på när jag hör singeln HeadRoll / Liberty. Som att titta in i framtiden och se en tillvaro där robotarna tagit människornas plats och stadsbilden istället kantas av högteknologiska under och glansit förkromade ytor. Låtens inledning är grandios och beatet marscherande. Inspirationen bakom soundet skulle jag vilja påstå hämtar inspiration från diverse genrer, men landar någonstans i futuristisk elektronisk danspop. Om ni hört Lady Gagas senaste platta Chromatica så skulle jag säga att uttrycket och stilarna existerar i samma ljudmässiga universum. 

Favoriter Apple Music

Bakom låten HeadRoll / Liberty finner vi Fredrik Norlindh som även är den ena halvan av Comfort Addict. Det aktuella släppet skulle jag säga är rätt långt ifrån vad killarna sysslar med som grupp men Fredrik beskriver sig själv som en älskare av massa musikaliska ljudbilder och uttryck. Bakom produktionen finner vi Behshad Ashnai och master av Björn Engelman. Tittar vi närmare på låtens innebörd talar den om dagens mediaklimat och jakten på klicks. Det är med spänning vi fortsätter följa denna spännande musikaliska utveckling för Fredrik.

Fredrik Norlindh

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011