En av mina favoriter av programmen under jullovsmorgon när jag växte upp var utan tvekan Toffelhjältarna. Ola Ström och Per Dunsös serie som utspelar sig bland personal, gäster och spöken på Hotell Den Gyldene Toffeln, som sändes i SVT under julen 1984.

Favoriter Apple Music

Förutom ganska underhållande karaktärer som de flesta spelades av just Ström och Dunsö fick vi även en hel del låtar som framfördes av bland annat Carina Carlsson och Martyna Lisowska. Här minns jag att inledande Det ljusnar i öst fastnade för mig, samt Balens Drottning och Klockan är tolv (Kom och dansa, dansa) som båda var med i nyårsavsnittet. Låtar som jag faktiskt fortfarande kan återvända till och nynna på. Speciellt nu vid juletid.

Låten som jag tror de flesta som såg programmet älskade, inklusive undertecknad, var En väv av legender, låten som avslutade varje avsnitt och framfördes av spökflickan spelad av Martyna Lisowska. Det var liksom en fin mix av vaggvisa, musikal och pop. En låt som gör mig helt lycklig och nostalgisk än idag, 38 år senare.

Toffelhjältrna återvände för en andra säsong 1986. Då hette den Toffelhjältarna går igen.
Du kan se alla avsnitten på SVT Play.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.