En av mina favoriter av programmen under jullovsmorgon när jag växte upp var utan tvekan Toffelhjältarna. Ola Ström och Per Dunsös serie som utspelar sig bland personal, gäster och spöken på Hotell Den Gyldene Toffeln, som sändes i SVT under julen 1984.

Popmuzik Popcast

Förutom ganska underhållande karaktärer som de flesta spelades av just Ström och Dunsö fick vi även en hel del låtar som framfördes av bland annat Carina Carlsson och Martyna Lisowska. Här minns jag att inledande Det ljusnar i öst fastnade för mig, samt Balens Drottning och Klockan är tolv (Kom och dansa, dansa) som båda var med i nyårsavsnittet. Låtar som jag faktiskt fortfarande kan återvända till och nynna på. Speciellt nu vid juletid.

Låten som jag tror de flesta som såg programmet älskade, inklusive undertecknad, var En väv av legender, låten som avslutade varje avsnitt och framfördes av spökflickan spelad av Martyna Lisowska. Det var liksom en fin mix av vaggvisa, musikal och pop. En låt som gör mig helt lycklig och nostalgisk än idag, 38 år senare.

Toffelhjältrna återvände för en andra säsong 1986. Då hette den Toffelhjältarna går igen.
Du kan se alla avsnitten på SVT Play.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.