Helt ny, rykande färsk, det absolut senaste. Ja, det finns många sätt att beskriva BoBos debut-EP Brand New. Över sex spår håller artisten pop-fanan högt och blandar klanderfritt elektroniska inslag med funk, R&B och dagens listpop.  

Popmuzik Popcast

Under sommaren släpptes Color TV en singel som bara var smakprovet på vad som komma skulle. Men nu när vi äntligen får lyssna till helheten förstår vi att BoBo hade något helt annat i bakfickan för oss att avnjuta. Fokusspåret delar samma titel som själva EPn och presenterar en snyggt funkig och disco-influerad produktion som talar om att falla handlöst för någon.

“Jag har spenderat oändligt många timmar på dessa låtarna och det hela började egentligen för ett år sedan. Jag lyssnade igenom gamla ljudinspelningar med idéer och texter från min gamla mobil, rotade i minnen och försökte översätta allt in i musiken. I våras var 13 låtar redo för släpp men till slut valde jag de här sex låtarna eftersom minnena som de skapades ifrån låg så nära mitt hjärta”.

BoBo

Under dryga 18 minuter behandlar artisten ämnen som kärlek, svek, attraktion, hjärtesorg och grubblar över hur han ska bli den bästa versionen av sig själv. Allt knyts ihop av artstens självklara sound och mjuka stämma. Melodispråket är tydligt och hookigt med alltifrån komplexa beats till mer mer avskalade enkla. Samtliga spår är skrivna, producerade, inspelade, mixade och mastrade av BoBo själv. Som därigenom även statuerar ett tydligt exempel för hur dagens artist arbetar. 

“Jag har inga gränser längre inom mitt låtskrivande. Jag har gått tre år på universitet i London där jag pluggat musik följt av en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mina verktyg är så pass många nu att jag kan översätta de mesta idéerna som jag har till en låt. Alla dessa professorer och människor som jag träffat imponerade med sin kunskap och i slutet av dagen så var jag bara väldigt nyfiken. Jag frågade mycket frågor, vad saker hette och var jag borde söka efter mer kunskap för att kunna lära mig själv. Idag behöver jag inte ringa någon längre när jag får en idé för att få hjälp med något. Jag sätter mig ner framför min laptop, trycker på record och tömmer min själ och så drar min inre kompass fram vilka ljud jag vill ha. Efter ett par dagars jobb så är det en färdig låt” 

BoBo

Jag skulle vilja beskriva den här EP:n som en explosiv samling poplåtar där BoBo bjuder in oss i hans musikaliskt begåvade sinne.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.