Helt ny, rykande färsk, det absolut senaste. Ja, det finns många sätt att beskriva BoBos debut-EP Brand New. Över sex spår håller artisten pop-fanan högt och blandar klanderfritt elektroniska inslag med funk, R&B och dagens listpop.  

Favoriter Apple Music

Under sommaren släpptes Color TV en singel som bara var smakprovet på vad som komma skulle. Men nu när vi äntligen får lyssna till helheten förstår vi att BoBo hade något helt annat i bakfickan för oss att avnjuta. Fokusspåret delar samma titel som själva EPn och presenterar en snyggt funkig och disco-influerad produktion som talar om att falla handlöst för någon.

“Jag har spenderat oändligt många timmar på dessa låtarna och det hela började egentligen för ett år sedan. Jag lyssnade igenom gamla ljudinspelningar med idéer och texter från min gamla mobil, rotade i minnen och försökte översätta allt in i musiken. I våras var 13 låtar redo för släpp men till slut valde jag de här sex låtarna eftersom minnena som de skapades ifrån låg så nära mitt hjärta”.

BoBo

Under dryga 18 minuter behandlar artisten ämnen som kärlek, svek, attraktion, hjärtesorg och grubblar över hur han ska bli den bästa versionen av sig själv. Allt knyts ihop av artstens självklara sound och mjuka stämma. Melodispråket är tydligt och hookigt med alltifrån komplexa beats till mer mer avskalade enkla. Samtliga spår är skrivna, producerade, inspelade, mixade och mastrade av BoBo själv. Som därigenom även statuerar ett tydligt exempel för hur dagens artist arbetar. 

“Jag har inga gränser längre inom mitt låtskrivande. Jag har gått tre år på universitet i London där jag pluggat musik följt av en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mina verktyg är så pass många nu att jag kan översätta de mesta idéerna som jag har till en låt. Alla dessa professorer och människor som jag träffat imponerade med sin kunskap och i slutet av dagen så var jag bara väldigt nyfiken. Jag frågade mycket frågor, vad saker hette och var jag borde söka efter mer kunskap för att kunna lära mig själv. Idag behöver jag inte ringa någon längre när jag får en idé för att få hjälp med något. Jag sätter mig ner framför min laptop, trycker på record och tömmer min själ och så drar min inre kompass fram vilka ljud jag vill ha. Efter ett par dagars jobb så är det en färdig låt” 

BoBo

Jag skulle vilja beskriva den här EP:n som en explosiv samling poplåtar där BoBo bjuder in oss i hans musikaliskt begåvade sinne.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011