Isländska Sjana Rut fortsätter att bearbeta de trauman hon upplevde som ung när hon blev sexuellt utnyttjad. Det var med albumet Broken i fjol som hon öppnade dörren för lyssnaren och tog med oss in i en mörk och nattsvart värld. En värld hon nu avslutar och går mer självsäker ifrån på uppföljaren Unbreakable.

Popmuzik Podcast

”Detta projekt som helhet har varit både terapeutiskt och transformerande. Jag skrev Broken utifrån ett barn som utsätts för övergrepp, och sedan övergår det till vuxen ålder när man ser tillbaka. Jag skrev Unbreakable ur min synvinkel i nuet som vuxen, så jag kan säga saker som jag inte kunde som barn. Och jag säger dem med självförtroende utan rädsla.”

Unbreakable är helt klart ett ljusare album. Bara inledande singeln You will never have me andas självsäkerhet från en person som verkligen tagit tag i sina demoner för att visa att de inte käckt henne. Det är en sporre, men också kanske en tröst för de som utsatts för samma bestialiska handling i livet. Att man kan och måste gå vidare med en liv. Även om det är på skakiga ben.

”Jag ville inte hålla mig tillbaka och sedan ångra mig senare. Det är därför jag kände att det var viktigt att inte bara skriva låtar för det här projektet utan också måla en tavla för varje låt, inklusive omslagen så att vem som helst kan känna berättelsen på något sätt. Det är verkligen ett utlopp. Jag skrev vissa låtar med avsikten att sjunga och skrika och andra för att hålla mig jordad. Det här albumet handlar om förlåtelse och att släppa taget. Först och främst att förlåta dig själv för du förtjänar inte att bära den bördan.”

Med 17 spår är det många vägar för oss att ta. Allt från det vackra och vemodiga till det dramatiska samt attitydsfulla och lite rockiga.
Men den gemensamma nämnaren är att det andas självsäkerhet och styrka.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011