Det är mitt i semestern och vi fortsätter att toklyssna på all musik som släpps. Här listar Johan och Sebastian 10 popfavoriter från veckan. Mycket nöje!

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Imagine Dragons – I don’t like myself

Det finns dagar när jag inte gillar mig själv. Så lyder texten på I don’t like myself, fokusspåret från Imagine Dragons del två av albumet Mercery – Act 1 & 2. Precis avstigna från Lollapaloozas scenen i Stockholm är det ingen tvekan om att killarna utgör en av världens bästa band. 

Mabel + Lil Tecca – Let love go

Svenskengelska stjärnan Mabel går från klarhet till klarhet när hon fortsätter släppa disco-influerade hits. Stråkarna är oemotståndliga och hooken omedelbar. Att artisten dessutom haft den goda smaken att använda sig av bongotrummor rakt igenom låten är ju bara lysande! 

Bazzi – Miss America

Han är tillbaka, poprap fenomenet som bevisade att man kan ha en hit-platta fylld med låtar under tre minuter. Efter en del hjärnspöken och tid av dåligt mående är Bazzi här för att än en gång erövra listorna med sin klockrena pop. 

Gryffin + MØ – Reckless

Nästan allt danska popprinsessa rör vid blir till guld. Så även när singeln Reckless släpps. Grym produktion, skönt driv och en klockren refräng som passar perfekt för en avslappnad sommardag. Helt klart en av veckans bästa släpp.

LAUV – Kids are born stars

Hjärtskärande pop är inget nytt fenomen, men LAUV har genom sitt artisteri gjort en karriär av det och därigenom nått nya nivåer. Snart släpps plattan All 4 Nothing där han återigen kommer reflektera över kärleken i livet. Inte mig emot alls för han gör det så förbannat bra varje gång.

Johans Popfavoriter

CeCe Evelyn – Faux hero

Jag är ju alltid så såld på medryckande poplåtar med retroproduktion. Precis det får vi här på singeln Faux hero. Lysande pop som har den där underbara upplyftande känslan. Mer behövs ju inte.

Bellman + Ten Times + Dayce Williams – Remember me

Mitt i prick blir det när vi här får den pulserande singeln Remember me. Upplyftande melodi och skönt driv gör denna till en perfekt sommarpoplåt. Lägg sedan till grym popröst av Dayce Williams och stark hitkänsla. Detta var ju alla rätt för mig.

Ida Schönbeck – Filmnegativ

Lysande låt för oss som älskar just riktigt bra svensk pop i samma stil som Veronica Maggio. Med singeln Filmnegativ får vi lekfull och träffsäker text om att minnas det bästa i ett gammalt förhållande. Lägg sedan till en galet stark melodi som gör detta till en given hit.

Glashus – Du känner inte mig

Den skånska duon Glashus sätter pop-skåp på rätt ställe när de här inleder debut-EP:n Jag har så mkt otur just nu att jag vene med den lysande poplåten Du känner inte mig. Perfekt mix av vemod, eufori och framförallt luftiga synthar som spelar rakt i hjärtat.

Alma – Everything beautiful

När den finska artisten Alma äntligen är tillbaka med ny musik är det med lysande pop där en sjukt strak melodi och en produktion som osar omedelbar hit får Everything beautiful att lägga sig högt i ens spellista. Given hit för sommaren skulle jag säga och Alma visar än en gång vilken jävla popkraft hon är!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011