John Kunkel och hans The New Division är tillbaka med singeln Nosedive. Här bjuds vi på storskalig elektronisk pop med härligt synthig produktion och med behaglig svärta och puls över sig. Precis som jag vill ha det.

Apple Music

Om singeln berättar artisten för bloggen:

Nosedive inspirerades av aktiemarknadens upp- och nedgångar, och hur det kunde utspela sig på ett våldsamt sätt. Om jag var tvungen att visualisera det i en film, så måste det vara American Psycho i och med att huvudpersonen i den här låten är löst baserat på Patrick Bateman.
Som långvariga fans av The New Division kanske redan vet, dras jag ofta till texter som berör den mörkare sidan av den mänskliga naturen. Det är något intressant med hur ord i det sammanhanget uppträder när de paras ihop med mörka melodier.”

Fans av Depeche Mode eller All Hail the Silence kommer inte bli besvikna på detta vill jag lova.
Nosedive är tagen från The New Divisions kommande album och du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.