John Kunkel och hans The New Division är tillbaka med singeln Nosedive. Här bjuds vi på storskalig elektronisk pop med härligt synthig produktion och med behaglig svärta och puls över sig. Precis som jag vill ha det.

Nordiska Favoriter

Om singeln berättar artisten för bloggen:

Nosedive inspirerades av aktiemarknadens upp- och nedgångar, och hur det kunde utspela sig på ett våldsamt sätt. Om jag var tvungen att visualisera det i en film, så måste det vara American Psycho i och med att huvudpersonen i den här låten är löst baserat på Patrick Bateman.
Som långvariga fans av The New Division kanske redan vet, dras jag ofta till texter som berör den mörkare sidan av den mänskliga naturen. Det är något intressant med hur ord i det sammanhanget uppträder när de paras ihop med mörka melodier.”

Fans av Depeche Mode eller All Hail the Silence kommer inte bli besvikna på detta vill jag lova.
Nosedive är tagen från The New Divisions kommande album och du hör resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011