År 2016 charmed Boris René hela svenska folket med Put Your Love On Me. Hans karisma snygga moves och unika röst har levererat medryckande funkiga hitlåtar under sju års tid. Men det kanske är först nu vi får se hela Boris när han presenterar den ömsinta singeln Home. Här breder sångaren ut en frodig ljudbild som för tankarna till soulens legender och jag smälter!

POPMUZIK SUMMER

Det var i februari i år som artisten meddelade att han skulle lägga fotbollskarriären i Gais på hyllan och nu istället fokusera på en ”civil karriär” på en skola där han kommer att arbeta med elever inom både musik och fotboll. Något som jag spontant känner är otroligt rätt med tanke på att det förenar två av hans största intressen.

Nu när fotbollen tar mindre plats i artistens liv, vad passar då bättre än ny musik och en kommande EP. Självklart ville vi höra allt om detta och passade på att ställa några frågor.

Aktuell med ny musik, vad har hänt sedan vi hörde från dig sist?

Under pandemin så spelade jag fotboll i GAIS i Göteborg. Jag valde då att ta till vara på den tiden som jag hade mellan träningarna på bästa sätt. Det blev helt enkelt en personlig/musikalisk resa där jag lärde mig att producera min egna musik från grunden och utmaningen låg väl i att försöka hitta min röst som producent. En väldigt rolig resa!! 

Nya singeln heter Home, vad handlar den om?

Låten Home som även är namnet som kommer att vara på min kommande EP handlar om en person som man saknar väldigt mycket och som man bara vill ska komma hem. Vardagen är helt enkelt färglös utan den personen som man håller kär. 

Vilka genrer och musikaliska inspirationskällor har du hämtat från för att sätta soundet och är den här låten en markör för hur det kommer låta framöver? 

Jag skulle nog säga att jag har landat i Soul/Afro/Pop. Hahaha så det är några genrer, men jag känner att det är just det som har funnits inom mig och som på något sätt har kommit fram så naturligt under processen. Detta är absolut en markör för det som komma skall, Soul/Afro/Pop är en fusion som jag verkligen känner mig hemma i 

Kommer du ihåg när och hur låten skrevs?

Ja, jag skrev låten 2021 i min lägenhet på Lunden i Göteborg, minns dock inte datumet pga av att processen skedde över en period. Men jag minns att jag tydligt hade en känsla av att jag ville skriva på den melodin som jag hade kommit på, och refrängen var något som kom till mig väldigt tydligt. Jag ville helt enkelt skriva om mina tidigare erfarenheter på ett mer innerligt sätt. 

Om vi blickar tillbaka ännu längre, kommer du ihåg den första låten du skrev och hur den blev?

Hahaha jag minns den väldigt väl, jag skrev den tillsammans med min storebror som gick i 8an och jag gick i 3an! Låten blev faktiskt väldigt härlig, vi hade en grym musiklärare som hjälpte oss med att spela in den. Det är verkligen ett fint minne som jag bär med mig än idag.

Du har alltid haft en otrolig utstrålning och glädje i ditt artisteri. Lägg därtill dina schyssta moves så blir du unik. Vart tror du det kommer ifrån?

Super stort tack för de fina orden!! När det kommer till utstrålning så tror jag inte riktigt att det är något jag kan påverka direkt, utan jag tror väldigt starkt på Jesus så det är väl därifrån jag tänker att utstrålningen kommer ifrån. Sedan när det kommer till glädjen så handlar det om att jag bara är otroligt tacksam och glad över att få stå på scen och det är något som jag vill dela med mig av till publiken för att dom ens kan tänka sig dela en stund tillsammans med mig. Movesen är något som har kommit hemifrån stod alltid och dansade till Michael Jackson, så det är väldigt mycket tack vare honom.

Om du tittar tillbaka på den Boris som medverkade i Melodifestivalen 2016 till idag. Vad har du lärt dig och hur har du utvecklats sedan dess rent musikaliskt?

Oj Jag har lärt mig MASSOR!! Jag har hittat mitt scenspråk och någonstans vad som funkar bäst för just mitt artisteri. Rent musikaliskt så har jag jobbat med fantastiska människor som har inspirerat mig till att lära mig spela instrument och att lyssna på musik på ett helt annat sätt. Allt detta har resulterat i att jag kan sitta och producera min egna musik idag! 

Nämn två/tre låtar som betytt extra mycket för dig under din uppväxt och varför?

Hmm… skulle nog säga Michael JacksonBillie Jean och Craig David7 days 

Michael jackson är ett enkelt val, han är liksom hela min uppväxt och min största inspirationskälla! Älskar allt med hans artisteri, och att han bara är 1 med musiken när han står på scen! Craig David’s låt var den låten som fick mig att inse att jag kunde sjunga. En dag när jag var yngre så gick jag runt och sjöng på den hemma och jag tror inte riktigt att min äldsta bror som är min manager idag riktgt hade tagit in att jag kunde sjunga. Jag minns väldigt tydligt att han bad mig sätta mig ned framför datorn och tryckte på play och sa ” Sjung nu” sen gick det någon minut och då sa han bara ” Du kan ju verkligen sjunga” Det är en dag jag sent kommer att glömma! 

Nu när fotbollen tagit ett steg tillbaka och vi inte ser dig på planen. Vart finner vi dig en solig dag i vår?

Hahah på lite olika platser! Gamla Ullevi, måste supporta klubben i mitt hjärta även om jag inte spelar längre! Men annars så hittar ni mig på Trainstation i Örebro (Vivalla) där jag är ifrån. Det är en mötesplats för digitalt skapande för barn, ungdomar och vuxna. Man kan lära sig allt från att skapa egna appar till att spela in musik i studion där jag håller till! Har du vägarna förbi Örebro så är du varmt välkommen till Trainstation, jag garanterar dig att du inte kommer vilja lämna! 

Om vi breddar perspektivet och spår in i framtiden. Vart önskar du att din musikkarriär och förhållning till musikskapande är om tre år?

Min enda önskan är att jag ska få kunna göra det jag älskar med glädje och ro i själen! Sedan vart det tar vägen är jag inte så bekymrad av!

I realtid känns det känns som vi kan vänta oss massa ny musik från dig det här året, så vad händer härnäst?

Ja men det stämmer! Jag kommer som sagt att släppa mina första EP i år och den kommer ha samma titel som mina första singel Home. EP’n kommer att bestå av 4 låtar som handlar om vardagliga konversationer som man har i en kärleksrelation! Soundet blir lite mer intimt man får verkligen komma hem till mig och mina tankar, så jag ser verkligen fram emot att få visa en annan sida av mig som alltid har funnits där! 

Avslutande fråga, vad är det bästa tipset du kan ge till andra musiker som vill ”lyckas” med/ livnära sig på sin musik?

Skapa musik från hjärtat och ha kul med din musik! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011