Oj oj oj! Är det här soundet Benjamin Ingrosso kommer följa på kommande plattan tro? Underbar nostalgi blandas med hypermodern pop och jag smälter. Nysläppta dubbelsingeln känns som ett förenande av Benjamins otroliga talang för melodier och kärlek till 70 och 80-tal. Queens med sitt mäktiga intro som för tankarna till just Queen och Afterlife som andas samma luftiga ljudbild som The Weeknds Less Than Zero. Lyssna noga på texten i Queens där Benjamin tackar sina kvinnliga förebilder och problematiserar manliga ideal kopplat till sin uppväxt. Det här är den moderna manliga popstjärnan!

Som sagt är det här en försmak på vad som komma skall doftar det internationellt genomslag lång väg.

I en intervju med Dagens Industri kommenterade artisten den kommande fullängdaren.

”Det kommer vara väldigt mycket fokus på melodier. Det ligger i linje med alla mina stora idoler – alltifrån Stevie Wonder, Elton John, Toni Braxton och Aretha Franklin. Melodispråket och en ’old school’-vibe kommer alltid vara en röd tråd i mitt musikskapande.” 

Benjamin Ingrosso

I skrivande stund har Benjamin just genomfört en klubbspelning på Fållan i Stockholm och är mitt uppe i produktionsrep inför ett par exklusiva nischade spelningar. I sommar ser vi honom på bland annat Lollapalooza och i början av hösten väntar en konsert tillsammans med Kungliga filharmonikerna på Konserthuset. Det finns inget stopp för Sveriges popkung.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.