Oj oj oj! Är det här soundet Benjamin Ingrosso kommer följa på kommande plattan tro? Underbar nostalgi blandas med hypermodern pop och jag smälter. Nysläppta dubbelsingeln känns som ett förenande av Benjamins otroliga talang för melodier och kärlek till 70 och 80-tal. Queens med sitt mäktiga intro som för tankarna till just Queen och Afterlife som andas samma luftiga ljudbild som The Weeknds Less Than Zero. Lyssna noga på texten i Queens där Benjamin tackar sina kvinnliga förebilder och problematiserar manliga ideal kopplat till sin uppväxt. Det här är den moderna manliga popstjärnan!

Favoriter Apple Music

Som sagt är det här en försmak på vad som komma skall doftar det internationellt genomslag lång väg.

I en intervju med Dagens Industri kommenterade artisten den kommande fullängdaren.

”Det kommer vara väldigt mycket fokus på melodier. Det ligger i linje med alla mina stora idoler – alltifrån Stevie Wonder, Elton John, Toni Braxton och Aretha Franklin. Melodispråket och en ’old school’-vibe kommer alltid vara en röd tråd i mitt musikskapande.” 

Benjamin Ingrosso

I skrivande stund har Benjamin just genomfört en klubbspelning på Fållan i Stockholm och är mitt uppe i produktionsrep inför ett par exklusiva nischade spelningar. I sommar ser vi honom på bland annat Lollapalooza och i början av hösten väntar en konsert tillsammans med Kungliga filharmonikerna på Konserthuset. Det finns inget stopp för Sveriges popkung.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011