Med Lola släpper Villa Rivercat första singeln från kommande albumet Live at Sunnanhed.
Lola är en kärlekshistoria som utspelar sig i en bortglömd håla på landsbygden. Allt uppmålat med drömliknande gitarrer mjuka trummor och vacker sång. En sommarlåt i folk-popskrud skulle man kunna säga. Om att vara de enda i hela världen som förstår varandra, men också om gamla bilar, höga berg och hembränt.

Svensk Pop Apple Music

Att det står live i albumtiteln handlar inte om att låtarna är inspelade under en konsert. Utan att bandet spelat in allt live i en studio, eller mer en ombyggd lada i just Sunnanhed i Dalarna. Ett sätt för bandet att spela in mer opolerat när de riggade upp alla instrument i ladan och helt enkelt spelade in låtarna i en tagning. Enligt bandet så gav takhöjden i ladan ett fantastisk rumsljud och isoleringen skapade en särskild atmosfär och ett helt nytt fokus.

“Med det här albumet är vi nära känslan av att stå på scen. Det är inte felfritt eller perfekt, men ärligt och äkta – bara vi och våra instrument.”

Lola är som sagt första smakprovet från albumet och totalt blir det fem singlar samt albumet under våren och sommaren 2022. Känns ju som en given upplevelse att höra live på en festival under sommaren också, eller vad säger du?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011