Med Lola släpper Villa Rivercat första singeln från kommande albumet Live at Sunnanhed.
Lola är en kärlekshistoria som utspelar sig i en bortglömd håla på landsbygden. Allt uppmålat med drömliknande gitarrer mjuka trummor och vacker sång. En sommarlåt i folk-popskrud skulle man kunna säga. Om att vara de enda i hela världen som förstår varandra, men också om gamla bilar, höga berg och hembränt.

Att det står live i albumtiteln handlar inte om att låtarna är inspelade under en konsert. Utan att bandet spelat in allt live i en studio, eller mer en ombyggd lada i just Sunnanhed i Dalarna. Ett sätt för bandet att spela in mer opolerat när de riggade upp alla instrument i ladan och helt enkelt spelade in låtarna i en tagning. Enligt bandet så gav takhöjden i ladan ett fantastisk rumsljud och isoleringen skapade en särskild atmosfär och ett helt nytt fokus.

“Med det här albumet är vi nära känslan av att stå på scen. Det är inte felfritt eller perfekt, men ärligt och äkta – bara vi och våra instrument.”

Lola är som sagt första smakprovet från albumet och totalt blir det fem singlar samt albumet under våren och sommaren 2022. Känns ju som en given upplevelse att höra live på en festival under sommaren också, eller vad säger du?

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.