Det har gått 13 år sedan Jennifer Brown släppte EP:n Bloom in november och medverkade i Mello med låten Never Been Here Before. På självaste 50-årsdag släpper hon nu nya singeln Break Open och meddelar att musiken brinner starkare än någonsin i henne. Såklart tog vi tillfället i akt att ställa några frågor om nya singeln, hennes långa karriär och framtidsplanerna. 

Apple Music Svensk Pop

Direkt in i firandet. Grattis på 50 årsdagen! Vad ska du göra under födelsedagen? 

-Tack. Jag har äntligen bestämt mig föra att fira mig själv med en riktig stor hemmafest! Det är på tiden att skåla ingången i en för mig ny era.  

Passande nog släpps låten Break Open dagen till ära. Vad handlar singeln om? 

– Ja det verkar finnas en större plan med i allt. Den här låten är ett personligt Manifesto. Den skrev sig själv i stort sett. För mig handlar det om att våga stå i allt som jag upplever vara sårbart i livet. Just nu innebär det att våga vara i tilliten till min egen kapacitet som människa. Jag är totalt öppen för älskvärdheten som omger mig och det är där jag vill vara. Forever.

Soundet andas nostalgisk R&B, syntar och även en stor portion nutid. Hur har du kommit fram till att det är såhär det ska låta?

Vi har organiskt jobbat fram soundet. Det har varit en process som allt annat. Joakim Buddee är producent och cowriter. Tillsammans med mig och Jade Ell har vi skapat en rad olika kompositioner. Tillslut vet man, att när man går igång på sin egen musik att – ok, this is it.

Omslaget är symmetriskt och visuellt tilltalande. Hur kom du fram till konceptet och valet av den här bilden? 

-Tack. Det är likadant där. Man behöver uppleva något i allt när man kreerar. Det ena ger det andra. Jag ville ha en bild som står för intimitet och nerv. Som förmedlar budskapet i låten.

Foto: Pernilla Pettersson

Förutom en singel på svenska 2015, så är det 13 år sedan EP:n ”Bloom in november”. Varför väljer du att göra comeback nu? 

-Jag ser det inte som en comeback. Jag ser det som att jag gör det som jag alltid valt att identifiera mig med. Musikaliteten är och förblir det främsta utloppet för min själfullhet. 

Vad har du sysslat med under din tid ifrån musiken? 

-Jag har spelat och skrivit under perioder. Det finns otrolig mycket material. Jag har även utbildat mig till samtalsterapeut. Jag älskar förståelsen av vad som gör oss till den vi är. Det har varit väldigt viktigt för mig på min väg. 

År 1994 debuterade du med albumet ”Giving You The Best” om du tittar tillbaka på den Jennifer du var då till idag. Vad skulle du säga är den största skillnaden

  • Personlighetsmässigt? 

-Jag har utvecklat ett starkt förtroende till den jag är och till den jag trodde jag vill vara. Jag har utvecklat ett förbund med den som är närvarande i allt som sker.  

  • Soundmässigt? 

– Soundmässigt har allting varit som en spegling i det som sker.

Vad kan vi förvänta oss av ditt musikår 2022?

Jag kommer erövra! Jag är helt inställd på att förlösa allt i min väg som jag väljer att göra.

Finns det någon chans att du kommer göra come-back i Melodifestivalen tro? 

Inte just nu. Men ingenting är omöjligt.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.