Allas vår Laleh släpper nya singeln Leopard som ges ut på hennes nystartade label PALANG uppbackat av Universal Music. Verskam sedan 2005 har Laleh producerat och skrivit hundratals låtar som resulterat i hits på både svenska och engelska. Imperiet växer och arenakonserter anas i horisonten, allt henne väl förunnat!

Nya singeln Leopard gör mig dock något kluven. Produktionen går mer åt ett glatt nummer i Melodifestivalen, medan texten bär på klassisk Laleh-briljans. Såhär säger hon själv om släppet: 

”Jag vill att alla som hör låten känner sig stärkta av den, även solen har sina fläckar brukar man säga, ibland kan de fläckarna bli till något bra. Vi är alla både fina och fula, att ta det mörkaste i en och vända det till något positivt, solen den har fläckar som en leopard.”

Det är inget sammanträffande att just singeln Leopard blir den första på skivbolaget PALANG detta då leopard på persiska betyder just palang. Således markerar singeln startat på något nytt, vilket jag helt klart uppskattar. Idén till PALANG fick Laleh bara några år efter att hon flyttat till LA för snart åtta år sedan. Nu har hon väl hittade rätt stöd och team att förverkliga sin vision via Universal Music kom allt samman väldigt fort. 

Tanken är att labeln ska börja släppa egna artistakter redan efter sommaren 2022, men ska också fungera som en produktions-hub av producenter och låtskrivare som skriver för och med andra artister signade till andra bolag.

Laleh som själv representerar en minoritet i musikbranchen, nämligen kvinnliga producenter ser med stor entusiasm på sitt nya skötebarn. Därtill skriver hon nu även historien i sin egen karriär som den första kvinnliga svenska artist som spelar på ett utsålt Ullevi. Mäktigt! 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.