Allas vår Laleh släpper nya singeln Leopard som ges ut på hennes nystartade label PALANG uppbackat av Universal Music. Verskam sedan 2005 har Laleh producerat och skrivit hundratals låtar som resulterat i hits på både svenska och engelska. Imperiet växer och arenakonserter anas i horisonten, allt henne väl förunnat!

Dolby Atmos

Nya singeln Leopard gör mig dock något kluven. Produktionen går mer åt ett glatt nummer i Melodifestivalen, medan texten bär på klassisk Laleh-briljans. Såhär säger hon själv om släppet: 

”Jag vill att alla som hör låten känner sig stärkta av den, även solen har sina fläckar brukar man säga, ibland kan de fläckarna bli till något bra. Vi är alla både fina och fula, att ta det mörkaste i en och vända det till något positivt, solen den har fläckar som en leopard.”

Det är inget sammanträffande att just singeln Leopard blir den första på skivbolaget PALANG detta då leopard på persiska betyder just palang. Således markerar singeln startat på något nytt, vilket jag helt klart uppskattar. Idén till PALANG fick Laleh bara några år efter att hon flyttat till LA för snart åtta år sedan. Nu har hon väl hittade rätt stöd och team att förverkliga sin vision via Universal Music kom allt samman väldigt fort. 

Tanken är att labeln ska börja släppa egna artistakter redan efter sommaren 2022, men ska också fungera som en produktions-hub av producenter och låtskrivare som skriver för och med andra artister signade till andra bolag.

Laleh som själv representerar en minoritet i musikbranchen, nämligen kvinnliga producenter ser med stor entusiasm på sitt nya skötebarn. Därtill skriver hon nu även historien i sin egen karriär som den första kvinnliga svenska artist som spelar på ett utsålt Ullevi. Mäktigt! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Lover
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.