Göteborg möter Uddevalla när de goda vännerna Thomas Stenström och Miriam Bryant idag släpper den piano-drivna singeln Gråter om du vill. Ibland blir det inte alltid som man tänkt sig och även om de två musikerna pratat om att skriva ihop i många år är det inte förrän nu det blivit ett faktum. Kanske har de rent av funnit ett unikt samarbete då själva låten skrevs klart inom loppet av en lunch.

”Det är sjukt läskigt att skriva musik ihop med någon man tycker om så mycket. Går det dåligt blir det jobbigt och därför får det inte bli fel. Vi delar samma referensram, om vi blundar och tänker på en himmel är den grå, kall och jävligt regnig. Vi satte oss ner i en kvart och sen var texten klar”

Thomas Stenström

Själva handlingen i Gråter om du vill förblir okommenterad. Den grundar sig dock i någon form av desperation i hur svårt det är med relationer både till sig själv och andra människor, meddelar Thomas. 

Som gjord för att skrik-sjungas i skymningen på en sån där magisk spelning som vi nu återigen tyvärr får längta till är det här en suggestiv pop-pärla sann mot båda artisternas sound. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.