Den svenske producenten The Fur fortsätter att leverera grymma singlar. Nya släppet Someone’s had enough är absolut inget undantag. Bara inledningen med kören är en perfekt inslag i låten som för mig fick den att lyfta. Det blir lekfullt, camp och skönt dansant, samtidigt som låten i sig handlar om en person som fått nog av sin omöjliga partner och tillslut sätter ner foten. För enough is enough som det heter. Med det blir det en ganska upplyftande och positiv breakup-låt.

POPMUZIK SUMMER

Om arbetet med låten berättar The Fur för bloggen:

”Texthooken kom till mig plötsligt bara en dag för typ ett år sedan. Så spelade jag bara in något enkelt och sedan flöt det på av sig själv. Det är nästan alltid så när jag skriver låtar. Jag tänker aldrig ut en idé, utan de flyger på mig när jag minst anar det, och då gäller det bara att fånga dem och sätta dem i ett sammanhang.
Vi har jobbat med låten av och till i ett år, ändå är det flera element från den allra allra första inspelningen (bland annat en skällande hund) som har blivit kvar.
Jag sjunger själv på den här låten, och det är den första låten jag släpper som The Fur som jag själv sjunger på. Det är ganska många olika lager av röster, bland annat en samplad kör med cheer-leaders som säger ”Enough, enough, how much is enough”. Men det är ingen sampling, det är bara jag igen, som vi har pitchat lite och labbat med sedan.”

Så det är bara att än en gång kapitulera för detta dansanta pop-geni som verkligen lyckas leverera med allt han släpper. Varsågod och dansa loss till Someone’s had enough här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011