Den svenske producenten The Fur fortsätter att leverera grymma singlar. Nya släppet Someone’s had enough är absolut inget undantag. Bara inledningen med kören är en perfekt inslag i låten som för mig fick den att lyfta. Det blir lekfullt, camp och skönt dansant, samtidigt som låten i sig handlar om en person som fått nog av sin omöjliga partner och tillslut sätter ner foten. För enough is enough som det heter. Med det blir det en ganska upplyftande och positiv breakup-låt.

Om arbetet med låten berättar The Fur för bloggen:

”Texthooken kom till mig plötsligt bara en dag för typ ett år sedan. Så spelade jag bara in något enkelt och sedan flöt det på av sig själv. Det är nästan alltid så när jag skriver låtar. Jag tänker aldrig ut en idé, utan de flyger på mig när jag minst anar det, och då gäller det bara att fånga dem och sätta dem i ett sammanhang.
Vi har jobbat med låten av och till i ett år, ändå är det flera element från den allra allra första inspelningen (bland annat en skällande hund) som har blivit kvar.
Jag sjunger själv på den här låten, och det är den första låten jag släpper som The Fur som jag själv sjunger på. Det är ganska många olika lager av röster, bland annat en samplad kör med cheer-leaders som säger ”Enough, enough, how much is enough”. Men det är ingen sampling, det är bara jag igen, som vi har pitchat lite och labbat med sedan.”

Så det är bara att än en gång kapitulera för detta dansanta pop-geni som verkligen lyckas leverera med allt han släpper. Varsågod och dansa loss till Someone’s had enough här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.