Blott 18-år gamla är singer-songwritern Stephen Sanchez någon att hålla ögonen på. Med sitt organiskt rotade sound har han redan hyllats av diverse taste-makers i musikindustrin. I mitten av nästa månad kommer debut-EP:n men innan dess ger sångaren oss en sista singel i Hold Her While You Can. Vemodigt sjunger den han om att omfamna den du älskar en sista gång, för en dag får man inte chansen längre. Poetiskt uttryckt och kärleksfullt mående, men samtidigt väldigt melankoliskt och påminnande om att allt har ett slut. 

”Verkligheten är att livet varar inte för alltid och inte heller de stunder vi tillbringar under det. I det här fallet är kärlek det centrala fokuset. Hold Her While You Can handlar om att vårda vad och vem du har framför dig.” 

Stephen Sanchez

Det ligger en otrolig atmosfär kring hela mixen av den här låten och den folk-rotade melodin är medryckande och samtidigt lugnande. Refrängen är i sin minimalism ändå storartad med den ekande korusen. Någonstans förs jag till de solkyssta magnetiska melodierna av Roy Orbison och The Beach Boys uppdaterad till dagens singer-songwriter format.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply