Det är dags för Efraim Leo att släppa musikvideon till sin singeln Do you know? Sångarens punk-pop-cover på Enrique Iglesias hit Do you know? (The ping pong song) från 2007.
En video som är en enda stor lägenhetsfest där vänner samlats för att ha kul, spexa och dansa till låten.

DOLBY ATMOS

”Det är ett jätteroligt koncept som verkligen blev bra,” berättar Efraim för mig när vi ses över Zoom.
”Vi bjöd in alla vi kände som vi visste skulle kunna spexa och ha kul och bjuda på sig själva. Vi satte upp en laptop som vi hade i olika rum och sedan körde vi låten och alla fick spexa framför datorn och göra allt de ville när vi filmade. Sedan klipptes den till en rolig samling med det bästa från kvällen. Det blev fantastiskt tyckte jag.
Nu när restriktionerna börjar släppa så kan man kolla på den och bli lite taggad. Jag tror det är det man behöver nu, lite pepp.”

Det blir med andra ord en underhållande fest som vi får följa i si sådär tre minuter. Här samlades även andra artister och en och annan känd Tik Tokare som fångas på bild. Så kolla in musikvideon här nedan och se vilka du känner igen.

Låten i sig kom till under ett samtal med Efraims producent Hampus Westermark (Mark West).

”Han frågade mig om jag mindes den där gamla Enrique Iglesias låten Do you know?
”Ja, den minns jag, den spelades mycket i bilen,” svarade jag.
Då tyckte han att vi skulle göra en cover på den i en punkversion, för det är det soundet och riktning som jag går med min egna musik.
När vi lyssnade på låten kände vi att det passade perfekt. Den var som gjord att göra en punk-cover på.”

Ni tog bort ping pong-grejen från originalet. Var det det första som fick gå?

”Vi tänkte inte så mycket på det, för det var refrängen vi ville åt. Det är liksom den bra delen. När man gör en cover får man ju inte ändra i låten så som topline och text. Men i produktionen får man ändra grejer, inte ackord och så, men man får ha de grejer man vill ha och ta bort de grejer man inte vill ha. Vi kände väl att det krockade lite med ping pong-grejen med punk-grejen.
Så det var nog en av de första grejerna som fick gå, haha.”

Vad har du annars haft för dig senaste tiden?

”Jag har skrivit jättemycket musik under sommaren och året som gått. Det har varit lite av mitt safe place. Jag har inte kunnat spela live eller gå ut och träffa folk. Men jag har kunnat åka till studion och skriva musik och vara kreativ så det har varit supergivande. Att inte bara sitta hemma och inte kunnat göra något. Så jag har skrivit jättemycket musik och jag har gjort många låtar som jag hoppas får släppas snart.”

Sedan hörde jag att du kommer att skicka in musik till Melodifestivalen igen.

”Ja. Man vet ju aldrig hur det går, för det är ju så otroligt många som söker in varje år. Men det hade varit kul att få revansch.”

Vad var bästa minnet från årets festival?

”Jag minns ju fösta gången jag kom till arenan. Det var ett häftigt minne.
Fösta veckan var också väldigt mycket intryck och saker som hände, så jag hann inte uppfatta så mycket. Men andra veckan, när jag fick uppträda i Andra Chansen, då kunde jag stå på scenen och uppfatta vad som hände och vad jag faktiskt gjorde, haha. Det var nog det framträdandet jag faktiskt minns.”

Har du skaffat kontakter med andra musiker eller personer från turnén?

”Främst minna dansare som jag inte kände sedan innan. Vi blev jättebra kompisar, så det var superroligt.
Sedan blir man ju en annan del av branschen i Sverige. Folk vet vem man är på ett annat sätt.”

Hur det går, om Efraim kommer med i Melodifestivalen eller ej, vet vi om någon månad när startuppsättningen för 2022-års upplaga presenteras.
Men just nu kan vi peppa oss med videon till singeln Do you know?, som du ser här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011