8

Chvrches skapar en stark helhet med albumet Screen Violence. Ett album där skräckfilmer, ångest och dagens sociala mediestress ligger till grunden för låtarna. Samtidigt får vi en knippe lysande elektropoplåtar av bandet där både singlar och albumspår håller mycket hög klass.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Det har alltid varit något som tilltalat mig med Chvrches. De bjuder oftast på stora elektropoplåtar där de liksom suddat ut arvet från den klassiska synthpopen och mixat den med dagens mer polerade elektropop. Det är en grupp där jag alltid älskat singlarna. Albumen har dock ofta varit bra, men kanske inte rakt igenom lysande i sin helhet.
Med Screen Violence skulle jag säga att Lauren Mayberry, Iain Cook och Martin Doherty äntligen fått alla pusselbitar att hamna på rätt plats. De har helt plötsligt skapat ett album med en riktigt bra helhet och där jag uppskattar mer eller mindre samtliga låtar.

Följ på Apple Music

Självklart är singlarna de starkaste låtarna på albumet och bandets samarbete med The Cures Robert SmithHow not to drown är mästerlik. Låtarna där emellan känns inte längre som transportsträckor, som de gärna kan bli på ett album. De hjälper till att föra albumet framåt istället för att få det att stanna upp.

Låtarna på Screen Violence är inspirerade av skräckfilmer, men även av sociala medier i allmänhet och filterappar som skapar ett destruktivt beteende, vilket reflekteras i titeln. Just att de hittat ett tema gör att hela albumet får den där inramningen och helheten som det behöver. Inte att det känns som ett temaalbum i sig så. Men att ha en röd tråd i tematiseringen av låtarna hjälper definitivt till att höja helheten på albumet.
En rolig parantes är faktiskt att bandet övervägde att kalla sig för just Screen Violence innan de landade i Chvrches vilket de avslöjade i denna intervju.

Extra plus att de mixat låten i Dolby Atmos för att ge låtarna ytterligare en dimension i hörlurarna, vilket blivit mitt favoritsätt att uppleva musik på senare tiden.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011