Australiensiska Lawson Hull gör sig redo för släppet av sin EP med nya singeln Fluke. Här smälter han samman prosa med filmiska produktioner och uttrycksfullt låtskriveri. Produktionen andas indie-rock och påminner mig om artister som Bon Iver men trots den relativt ”hårda” produktionen upplever jag ett konstant välbehag när jag lyssnar. Kanske för att artisten har en så mjuk och lugnande stämma? I vilket fall lyckas Lawson Hull faktiskt försätta mig i dryga tre minuter lång trans. 

Följ på Apple Music

Så vad handlar låten om då? Artisten själv säger att den fångar en raket-artad kärlek, den typen av förälskelse du endast finner i romantiska draman. Han tillägger. 

Låten följer ett par första veckorna när de lära känna varandra när den överhängande frågan; ”Är du kär i mig?” svävar konstant i luften. 

Lawson Hull

Robusta gitarrer, drömska beat och hookiga refränger är vad vi kan vänta oss från kommande EP:n Hangin’ Out with Cowboys. Trots titeln är inte artisten så bekväm med att dra på sig cowboyhatten, men han jobbar mot att finna modet för att en dag bära den stolt. Rotad i indie och folkmusik upptäcktes artisten genom sin singel Paint och har därefter gått vidare med att skriva skivkontrakt och även tidigare släppt en EP. Bland de kommande låtarna finner vi att många skrev under lockdown och tar ett nytt grepp om artistens historieberättande. Men nya singeln Fluke, den hör ni här.

Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011