Jag måste ändå säga att jag uppskattar att många artister väljer längre titlar på sina singlar.  Tittar vi tillbaka några år skulle de vara så korta och slagkraftiga som möjligt. Men precis som med allt annat inom populärkultur går det även trender i låttitlars utformning, ni vet var ni hörde den här spaningen först.

Följ på Apple Music

DEZI följer helt klart trenden med sin singel How to Leave a Lover en samtida RnB-produktion som plockar in precis exakt rätt mängd av syntar och krispiga ljudtexturer för att skapa fantastiskt bra pop. Själva låten är skriven som resultatet av ett uppbrott från en flerårig relation. Där artisten som en påminnelse till sig själv säger att hon måste gå vidare, läka och växa från uppbrottet. Ur detta kom alltså en hjärtkärande midtempo-låt med ett budskap som många av oss lyssnare såklart kan relatera till och ta lärdom från. 

Låten How to Leave a Lover är artistens första officiella singel på ett en väldigt lång tid. Anledningen till detta är att hon oftast är en av låtskrivarna bakom andra artister. Men även om hennes eget artisteri först blommar ut nu har DEZI sedan 11-års ålder framträtt på diverse scener och även mottagit priser för sin låtskrivartalang och kreativitet. 

Genom singeln How to Leave a Lover tar alltså DEZI steget ut som solo-artist och ämnar att skapa ett unikt sound och image genom att blanda pop, RnB och soul. Vilket känns som helt rätt val. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011