Idag tänkte jag tipsa om en iPhone- och iPad-app vid namn Longplay som jag känner är ett måste för alla musikälskare.

POPMUZIK SUMMER

Jag använder som sagt Apple Music för att lyssna på musik, samt att kombinera mitt gamla bibliotek av köpt musik med mitt streamade bibliotek. Även om Apple Music är bäst i klassen på att ge mig en bra överblick över mina låtar och album, är det ibland svårt att se skogen för alla träden. Det är där Longplay kommer in.

Longplay är en app som sammanställer alla EP och album i en enda lång lista med omslag som man sedan kan scrolla igenom. Du kan sortera listan efter artistnamn, addiction (de mest lyssnade albumen först), negligence (album du lyssnat minst (inte) på), senast tillagda, brightness (färgen på albumet), samt efter betyg.

Jag har min lista efter senast tillagda. På det viset kan jag smidigt hitta och lyssna på de album jag sparat ner i mitt Apple Music-bibliotek. När jag sedan klickar på ett omslag börjar albumet spela från Apple Music-spelaren och omslaget sväller upp för att visa att det är just det album eller EP som spelas just nu. Har du inte laddat ner albumet i mobilen innan du går ut, är dessa omslagen mörkade för att visa att albumet inte finns ”fysiskt” på mobilen utan strömmas via mobilnätet.

På det hela tycker jag detta är ett sjukt smidigt och enkelt sätt att ha koll på album som annars lätt försvinner i mängden av alla låtar som jag lägger till i mitt bibliotek. Går jag till fliken ”Album” under Bibliotek i Apple Music får jag tyvärr även upp singlar, så det gör att det som sagt blir den där skogen av musik istället för just enbart album. På det viset tycker jag att Longplay fyller sin funktion om man vill ha en vettig översikt över sina album och EP och är lätt värd sina 35 kronor.

Download on the App Store
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011