Longplay

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag tänkte jag tipsa om en iPhone- och iPad-app vid namn Longplay som jag känner är ett måste för alla musikälskare.

Jag använder som sagt Apple Music för att lyssna på musik, samt att kombinera mitt gamla bibliotek av köpt musik med mitt streamade bibliotek. Även om Apple Music är bäst i klassen på att ge mig en bra överblick över mina låtar och album, är det ibland svårt att se skogen för alla träden. Det är där Longplay kommer in.

Longplay är en app som sammanställer alla EP och album i en enda lång lista med omslag som man sedan kan scrolla igenom. Du kan sortera listan efter artistnamn, addiction (de mest lyssnade albumen först), negligence (album du lyssnat minst (inte) på), senast tillagda, brightness (färgen på albumet), samt efter betyg.

Jag har min lista efter senast tillagda. På det viset kan jag smidigt hitta och lyssna på de album jag sparat ner i mitt Apple Music-bibliotek. När jag sedan klickar på ett omslag börjar albumet spela från Apple Music-spelaren och omslaget sväller upp för att visa att det är just det album eller EP som spelas just nu. Har du inte laddat ner albumet i mobilen innan du går ut, är dessa omslagen mörkade för att visa att albumet inte finns “fysiskt” på mobilen utan strömmas via mobilnätet.

På det hela tycker jag detta är ett sjukt smidigt och enkelt sätt att ha koll på album som annars lätt försvinner i mängden av alla låtar som jag lägger till i mitt bibliotek. Går jag till fliken “Album” under Bibliotek i Apple Music får jag tyvärr även upp singlar, så det gör att det som sagt blir den där skogen av musik istället för just enbart album. På det viset tycker jag att Longplay fyller sin funktion om man vill ha en vettig översikt över sina album och EP och är lätt värd sina 35 kronor.

Download on the App Store

Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.