Ryk är en tysk artist med bas i Stockholm. Han var bland annat med i den tyska uttagningen till Eurovision 2018 med låten You and I. Idag är han aktuell med singeln Wonder why, som inom sin tid kommer leda oss till sångarens debut-EP vilken släpps nästa år.

Skicka in din musik

Wonder why börjar med ett avskalat och rytmisk arrangemang som lyfter fram sångarens röst. Efter ett tag blommar arrangemanget ut och blir mer medryckande men hela tiden med en vemodig känslan över sig. Väldigt tilltalande och snygg alt-pop skulle jag säga.

Om Wonder why berättar Ryk för bloggen.

Wonder why är förmodligen en av de mest personliga låtarna jag har skrivit. Det är en beskrivande sammanfattning av upplevelser och känslor av den långa processen att upptäcka min autismspektrumstörning. Behovet av att vara ensam, kär i natten, lugnet och mörkret, och samtidigt förvirringen att försöka passa in i ett samhälle som spelar efter olika regler definierar låten textmässigt. (’I wonder why I walk with a smile, head inside my dreams, I need the moonlight haze…’) Jag undrade alltid vad som var fel med mig, men jag kunde inte hitta något svar.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011