Ryk är en tysk artist med bas i Stockholm. Han var bland annat med i den tyska uttagningen till Eurovision 2018 med låten You and I. Idag är han aktuell med singeln Wonder why, som inom sin tid kommer leda oss till sångarens debut-EP vilken släpps nästa år.

Wonder why börjar med ett avskalat och rytmisk arrangemang som lyfter fram sångarens röst. Efter ett tag blommar arrangemanget ut och blir mer medryckande men hela tiden med en vemodig känslan över sig. Väldigt tilltalande och snygg alt-pop skulle jag säga.

Om Wonder why berättar Ryk för bloggen.

Wonder why är förmodligen en av de mest personliga låtarna jag har skrivit. Det är en beskrivande sammanfattning av upplevelser och känslor av den långa processen att upptäcka min autismspektrumstörning. Behovet av att vara ensam, kär i natten, lugnet och mörkret, och samtidigt förvirringen att försöka passa in i ett samhälle som spelar efter olika regler definierar låten textmässigt. (’I wonder why I walk with a smile, head inside my dreams, I need the moonlight haze…’) Jag undrade alltid vad som var fel med mig, men jag kunde inte hitta något svar.”

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.