HENRIKES är äntligen tillbaka med fösta låten för 2020 och med det även första låten från den kommande debut-EP:n! På Velodrome bjuder sångerskan Josefine Henriques och producenten Märta Grauers – som tillsammans utgör HENRIKES – oss på en synth-driven elektropoplåt med skön melodi och härligt lekfull produktion. Samtidigt vilar något vemodigt över det hela. På låten får velodromen representera att vi fastnar i en loop. Där vi bara kan gå runt, runt i hög fart utan varken bromsar eller växlar. En lite mer Kraftwerk-inspirerad version av ekorrhjulet om man så vill.

DOLBY ATMOS

Velodrome är som sagt första smakprovet på kommande EP:n och det känns redan som det kan bli ett väldigt uppskattat sådant. Jag menar om de tillsammans inspireras av legendariska akter som Depeche Mode och Kate Bush, samt nutida musik så som London Grammar, Lykke Li, Anna of the North, Robyn och Kleerup så känns det som det bara kan bli fantastiskt.

Lyssna på Velodrome här nedan och se vad du själv tycker.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011