HENRIKES är äntligen tillbaka med fösta låten för 2020 och med det även första låten från den kommande debut-EP:n! På Velodrome bjuder sångerskan Josefine Henriques och producenten Märta Grauers – som tillsammans utgör HENRIKES – oss på en synth-driven elektropoplåt med skön melodi och härligt lekfull produktion. Samtidigt vilar något vemodigt över det hela. På låten får velodromen representera att vi fastnar i en loop. Där vi bara kan gå runt, runt i hög fart utan varken bromsar eller växlar. En lite mer Kraftwerk-inspirerad version av ekorrhjulet om man så vill.

Velodrome är som sagt första smakprovet på kommande EP:n och det känns redan som det kan bli ett väldigt uppskattat sådant. Jag menar om de tillsammans inspireras av legendariska akter som Depeche Mode och Kate Bush, samt nutida musik så som London Grammar, Lykke Li, Anna of the North, Robyn och Kleerup så känns det som det bara kan bli fantastiskt.

Lyssna på Velodrome här nedan och se vad du själv tycker.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.