Efter filmer som Airplane och Top Secret, som både är bland det roligaste och mest hysteriska som gjorts i filmväg. Väljer trion Jim Abrahams, David Zucker och Jerry Zucker att göra något som är mer sansat, men ändå helt genialt.

Följ på Apple Music

Resultatet är Ruthless People, eller Hjärtlösa Typer som titeln blev i Sverige. En perfekt rollsättning med Danny DeVito och Bette Midler i huvudrollerna, samt Judge Reinhold, Helen Slater och Bill Pullman, skapar de en otroligt trolig berättelse om den äkta mannen som vill mörda sin fru. När hon sedan kidnappas vägrar han att betala lösensumman för att låta ”problemet” lösa sig själv.

Det är genial svart komedi när den är som bäst. Allt är liksom precis på gränsen till over the top som Zuker/Abrahams är vana med, men ändå skickligt balanserat för att bli inte slapsticks och fars.

Men detta är ju en musikblogg, så det handlar så klart om ledmotivet till filmen som framförs av ingen mindre än Mick Jagger. Låten blev kärlek vid första lyssningen och jag kan inte minnas hur många gånger jag såg förtexterna om och om igen. Det blev till och med störningar i VHS-bandet när låten slutade efter att ha stannat och spolat tillbaka så många gånger.

Tyvärr finns inte låten på någon streaming-plattform, vilket är en stor jävla skam. Men den finns som sagt på YouTube tillsammans med förtexterna. Så se och njut.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.