Mick Jagger – Ruthless People

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Efter filmer som Airplane och Top Secret, som både är bland det roligaste och mest hysteriska som gjorts i filmväg. Väljer trion Jim Abrahams, David Zucker och Jerry Zucker att göra något som är mer sansat, men ändå helt genialt.

Resultatet är Ruthless People, eller Hjärtlösa Typer som titeln blev i Sverige. En perfekt rollsättning med Danny DeVito och Bette Midler i huvudrollerna, samt Judge Reinhold, Helen Slater och Bill Pullman, skapar de en otroligt trolig berättelse om den äkta mannen som vill mörda sin fru. När hon sedan kidnappas vägrar han att betala lösensumman för att låta “problemet” lösa sig själv.

Det är genial svart komedi när den är som bäst. Allt är liksom precis på gränsen till over the top som Zuker/Abrahams är vana med, men ändå skickligt balanserat för att bli inte slapsticks och fars.

Men detta är ju en musikblogg, så det handlar så klart om ledmotivet till filmen som framförs av ingen mindre än Mick Jagger. Låten blev kärlek vid första lyssningen och jag kan inte minnas hur många gånger jag såg förtexterna om och om igen. Det blev till och med störningar i VHS-bandet när låten slutade efter att ha stannat och spolat tillbaka så många gånger.

Tyvärr finns inte låten på någon streaming-plattform, vilket är en stor jävla skam. Men den finns som sagt på YouTube tillsammans med förtexterna. Så se och njut.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.