Efter den bejublade debuten med singeln Stone me into the groove från 1992 blev Atomic Swing det svenska indiepopbandet på allas läppar. Inte konstigt kanske för det var ju en lysande, funkig poplåt som lånat influencer från 70-talet i produktionen. Det var liksom en låt som träffade så mycket rätt på så många sätt och kändes samtidigt farligt bred.

Nordiska Favoriter

För mig var det dock singeln nummer två som verkligen fick mig att få upp ögonen för gruppen. Singeln Smile släpptes året därpå tillsammans med debutalbumet A Car Crash In The Blue – ett album som inte bara blev stor här hemma, men som även gjorde bandet internationellt stora i främst bland annat Japan och Australien.

Om första singeln var mer rökig psykedelika-rock så var Smile den där poppiga lyckopillret som var ögonblicklig och peppande. Det var liksom omöjligt att inte vilja le när man hörde låten. Så med det kan det ju vara en av de mest passande titlarna på en låt någonsin.

Tre album till blev det med gruppen innan de lade ner. Men inte för gott. De spelade på Love & Peace Havana i Kuba 2014 och i somras körde de en nostalgisk turné här hemma i Sverige. Så leendet har definitivt inte försvunnit från bandet, snart 30 år senare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011