Syskonduon Tracy Irve som består av Linnea och Alexander Herlogsson är här äntligen tillbaka med ännu en lysande singel. Det var ju faktiskt förra året som vi senast hörde något med dem, och som de båda även gästade min intervjupodd. Så har du inte hört det avsnittet, så kan du lyssna på det här.

Nordiska Favoriter

The Blues heter senaste nedslaget med duon och de lyckas verkligen skapa en bluesig elektrolåt. Skön känsla i produktionen och Linneas mjuka röst passar perfekt över gitarrerna.

Jag bad dem berätta om låten och bakgrunden till den:

”Vi skrev The Blues för fem år sedan men har länge tvekat kring att släppa den, framförallt för att den är väldigt personlig och någonting vi därför inte ville ha bedömt av andra. När den skrevs befann vi oss på olika platser, låten skickades fram och tillbaka mellan Alexander i Göteborg och Linnea i Los Angeles, där det bolag vi jobbade med under denna tid var inblandade i produktionen. Att vi inte släppt låten tidigare beror också på att vi inte känt att den samspelat med resten av vår musik. Vi testade nyligen att delvis spela in den på nytt för skojs skull, och de ändringar vi gjorde resulterade i en version som vi känner representerar oss där vi är idag. Den här låten har hängt över oss länge och det känns framförallt skönt att släppa någonting som visar en sida av oss vi tidigare delvis gömt.”

Så klicka igång låten här nedan och upplev elektro-blues från Göteborg.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.