Syskonduon Tracy Irve som består av Linnea och Alexander Herlogsson är här äntligen tillbaka med ännu en lysande singel. Det var ju faktiskt förra året som vi senast hörde något med dem, och som de båda även gästade min intervjupodd. Så har du inte hört det avsnittet, så kan du lyssna på det här.

Popmuzik Lover Patreon

The Blues heter senaste nedslaget med duon och de lyckas verkligen skapa en bluesig elektrolåt. Skön känsla i produktionen och Linneas mjuka röst passar perfekt över gitarrerna.

Jag bad dem berätta om låten och bakgrunden till den:

”Vi skrev The Blues för fem år sedan men har länge tvekat kring att släppa den, framförallt för att den är väldigt personlig och någonting vi därför inte ville ha bedömt av andra. När den skrevs befann vi oss på olika platser, låten skickades fram och tillbaka mellan Alexander i Göteborg och Linnea i Los Angeles, där det bolag vi jobbade med under denna tid var inblandade i produktionen. Att vi inte släppt låten tidigare beror också på att vi inte känt att den samspelat med resten av vår musik. Vi testade nyligen att delvis spela in den på nytt för skojs skull, och de ändringar vi gjorde resulterade i en version som vi känner representerar oss där vi är idag. Den här låten har hängt över oss länge och det känns framförallt skönt att släppa någonting som visar en sida av oss vi tidigare delvis gömt.”

Så klicka igång låten här nedan och upplev elektro-blues från Göteborg.

Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011