Under fyra månader har ni fått fyra nya låtar med Örerbrobandet Criminals här i bloggen.
En del har till och med premiärspelats i bloggen, vilket varit otroligt kul!
Idag knyter vi ihop säcken då sista singeln Animals släpps för att både avsluta serien med låtar, samt året.
Jag fick en pratstund med trummisen Eric Boström Wallin och gitarristen Christopher Pless inför releasen av singeln, för att just prata lite kring dem och gruppen.

Popmuzik Lover Patreon

-Hej på er! Hur är Örebro som popstad?

Eric : Det är inte så mycket pop i Örebro, utan mer hardcore, så det är en riktig rockstad. Vi sticker ut ganska fett. Det har i och för sig blivit fler popband på senare tid, men för några år sedan var det endast rock och hardcore.
Så det är inte världens bästa popstad, men det finns ändå mycket popfolk här.

-Vad är det mest olagliga ni gjort?

Eric : Det var under vår första Europaturné när vi hade hyrt en buss. Vi åkte för fort och blev tagna av en fartkamera i Belgien har jag för mig att det var. Vi fick en räkning tillsammans med en bild på oss när vi satt i bussen efter en månad.

-Den bilden skulle kunna vara ert nästa skivomslag…
Varför valde ni att släppa en singel i månaden istället för en EP?

Eric : Vi kände att det skulle ge mer att släppa en singel i månaden, så man hade något att bygga på under hela hösten. Släpper man en EP en gång är ju alla fyra låtar släppta. Men släpper man en låt åt gången håller man ju upp intresset.

-Hur har responsen varit?

Eric : Vi har fått väldigt mycket lyssningar på låtarna speciellt på SoundCloud. Jag trodde faktiskt inte att vi skulle få så mycket respons på låtarna som vi fick, men det har ju gått bra även i bloggar och internetkretsen. Så vi är glada!

-När skrev ni låtarna?

Eric : Touch this body är gammal. Den skrev vi i början när vi startade som band. Den har inte alltid låtit som den gör nu, för vi har gjort om den ganska mycket.
Fall down skrev vi förra sommaren.

Christopher : Animal skrev vi under senaste turnén när vi var i England i våras.
Stuck to the ground skrev vi faktiskt nu somras.

Eric : Dom är ju alla väldigt olika. Jag tror man hör på låtarna att de är skrivna under olika tidsperioder. Men de följer alla samma röda tråd.

-Omslagen följer ju också en viss stil. Vem är det som designat dem?

Eric : Det är jag med hjälp av min flickvän.

-Okej. Vad ville du förmedla med omslagen?

Eric : Tillexempel Touch This Body är ju en ganska sexig titel, och då kände jag att man måste ha ett sexigt omslag där man visar lite hud.
Det omslaget som jag hade mest problem med var det till Fall Down , för jag hade verkligen ingen idé alls hur vi skulle göra först. Men nu i slutändan är det nog det omslaget jag är mest nöjd med.

-Vem kom på idén till videon för Stuck to the ground?

Eric : Det var Timbermen Productions som kom med idén som vi bollade fram och tillbaka lite. Men de ska ha mest cred för videon.
Jag tycker det blev en jättebra tolkning av låten.

-Vad händer för er under 2014?

Eric : Det vi kommer att göra är att fortsätta skriva nya låtar, så kanske det blir fler släpp snart.
Sedan ska vi ska försöka spela så mycket vi kan i Sverige och utomlands. Håller man koll på vår Facebook-sida kommer man absolut veta vad som händer.

Idag släpper som sagt Criminals sista singeln i sin serie. 
Animal heter låten, och premiär blir det här och nu i bloggen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/125612657″ params=”color=ff6600&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011